Turaidas
muzejrezervāts


Pasaules čempionāts orientēšanās sportā 2018 notiks arī Turaidā


Pasaules čempionāta orientēšanās sportā informatīvie materiāli un sacensību vēstnešu T-krekls

Pasaules čempionāta orientēšanās sportā informatīvie materiāli un sacensību vēstnešu T-krekls

Turaidā šogad jau notikušas vairākas tikšanās ar Latvijas Orientēšanās federācijas pārstāvjiem, jo 2018. gadā laikā no 4.-12. augustam Latvijā noritēs Pasaules čempionāts orientēšanās sportā. Čempionāta sprinta sacensības notiks Rīgā, bet meža distances tiks ierīkotas Siguldas apkārtnē, tajā skaitā arī Turaidas muzejrezervāta teritorijā.

2018. gada 9.-12.augustā Turaidas muzejrezervātā notiks sacensību starti un finiši, bet skrējienu maršruti atradīsies Gaujas senielejas mežos. Čempionātā piedalīsies vairāk nekā 50 valstu labākie orientieristi. Sacensību tiešraides un pārskatus katru dienu translēs vairāku valstu televīzijas.

Paralēli Pasaules čempionātam notiks arī skatītāju jeb līdzjutēju sacensības “LATVIA O-Week” vai “Latvijas O-nedēļa”, kas gatavojas uzņemt vairākus tūkstošus dalībnieku no Latvijas un ārzemēm.. “Latvijas O-nedēļas” dalībniekiem būs iespēja gan vērot Pasaules čempionāta dalībnieku startus, gan pašiem iziet dažādas trases organizētās sacensībās Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, Carnikavā, Mazajos Kangaros, Rīgā un Siguldā, kā arī pierādīt savu izturību garajā distancē Turaidā.

Pasaules čempionāta norisi kuplinās vēl kādas sacensības – Eiropas mežinieku orientēšanās čempionāts, kas piesaistīs vēl vairākus simtus dalībniekus. Arī šīs sacensības notiks čempionāta ierīkotajās trasēs Rīgā, Siguldā, Līgatnē un Turaidā.

Pasaules čempionāta darba grupa, kuras vadītājs ir ilggadējais orientierists, Latvijas Orientēšanas federācijas viceprezidents, turaidietis Jānis Lazdāns nopietni gatavojas sacensību norisei un dalībnieku uzņemšanai. Visa nepieciešamā informācija par čempionāta norisi un dalībnieku reģistrācija pieejama mājas lapā: www.woc2018.lv

 ,        Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts