Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāts savā stendā piedalīsies tūrisma izstādē “Balttour 2018”


No 2. līdz 4. februārim Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, notiks 25. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour 2018”. Turaidas muzejrezervāts tūrisma izstādē piedalījies visus gadus. Arī šogad muzejrzervāta darbinieki jau trešo gadu pēc kārtas savā stendā gaidīs apmeklētājus, lai iepazīstinātu ar plašo ekspozīciju un pakalpojumu piedāvājumu, kā arī nozīmīgākajiem pasākumiem šajā gadā Turaidā.

Šis gads Turaidas muzejrezervātam ir īpašs jubilejas gads, jo aprit 30 gadi kopš Turaidas muzejrezervāta dibināšanas. Izstādes atklāšanas dienā, piektdien, 2. februārī plkst. 15.00 Turaidas muzejrezervāta stendā ikviens izstādes apmeklētājs aicināts piedalīties stenda prezentācijā “Turaidas muzejrezervātam – 30”, kurā muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne stāstīs par muzejrezervāta vēsturi, darbību un nākotnes plāniem, tiks akcentēti galvenie pasākumi Turaidā, spēlēs muzejrezervāta draugi – mūziķis Edijs Everss un akordeonists Kaspars Gulbis un būs iespēja iegūt vērtīgas balvas, piedaloties interaktīvā jautājumu spēlē par muzejrezervāta vēsturi. Sevi iepriecinot, varēs izgatavot rotu Siguldas rotkaļa Vitauta Straupes vadībā.

Izstādes visas trīs dienas Turaidas muzejrezervāta stendā viesus gaidīs muzejrezervāta speciālisti, stāstot par jaunumiem un aktualitātēm Turaidā vasaras sezonā. Viesojoties stendā, varēs darināt rotas, ieklausoties SIA ”Baltu rotas” meistaru padomos. Sniedzot pareizas vai asprātīgas atbildes uz jautājumiem par Turaidas muzejrezervāta vēsturi, būs iespēja dāvanā saņemt bezmaksas ieejas karti ģimenei uz svētkiem Turaidā 5. augustā “Šodien pils pieder bērniem!”.

Izstādes hallē “Apceļo Latviju!” varēs satikt aizrautīgus tūrisma uzņēmējus no Latgales, Kurzemes, Zemgales un Vidzemes, kuri informēs par jaunumiem sava reģiona tūrisma piedāvājumā. Savukārt hallē “Atklāj pasauli!” sevi prezentēs desmitiem dažādu valstu tūrisma pārstāvniecības, viesnīcas, transporta kompānijas un citi ar tūrismu saistīti uzņēmumi, piedāvājot Latvijas iedzīvotājiem jaunus ceļojumu galamērķus uz teju 200 valstīm visā pasaulē.

Izstāde “Balttour 2018” atvērta:

  1. februārī 10.0 0- 13.00 (profesionāļu laiks)
  2. februārī 13.00 – 18.00
  3. februārī 10.00 – 18.00
  4. februārī 10.00 – 17.00
    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts