Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervātu popularizēs tūrisma izstādē Lietuvā


Janvāra beigās, no 26. līdz 28. janvārim, Latvijas investīciju attīstības aģentūra un citi tūrisma pārstāvji piedalīsies starptautiskajā tūrisma gadatirgū “Adventur 2018” kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Latvijas stendā ne tikai būs pieejama plaša informācija par tūrisma piedāvājumu, bet arī tiks izvietots Laimes rats, kurā izstādes apmeklētāji varēs laimēt 10 Latvijas populārāko tūrisma objektu dāvanas (bezmaksas biļetes, atlaižu kuponus u.c.) Griežot Laimes ratu Lietuvā, būs iespēja laimēt arī Turaidas muzejrezervāta bezmaksas apmeklējumu, kas, cerams, piesaistīs visu izstādes “Adventur 2018” apmeklētāju interesi.

„Adventur 2018”, kas norisināsies Lietuvā, ir tūrisma galamērķu, dzīvesveida un aktīvā tūrisma popularizēšanai veltīta starptautiskā izstāde, kas ik gadu uzņem ap 25 000 apmeklētāju.

 “Ir ļoti svarīgi tikties klātienē ar nākamajiem un jau esošajiem darījumu partneriem, tāpat – tikties klātienē ar pašiem tūristiem, kas sarunās atklāj, ko viņi vēlas tūrisma galamērķī ieraudzīt un tajā gaida,“ atzīst LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava.

Lietuvieši ir bieži viesi mūsu valstī, un tūrisma mītnēs apkalpoto Lietuvas tūristu skaits stabili aug no gada gadā. 2017. gada pirmajos 3 ceturkšņos lietuviešu skaits bija palielinājies par 15 % (145 tūkst.) salīdzinājumā ar 2016. gada pirmajiem 3 ceturkšņiem, bet nakšņojumu skaits pieaudzis par 16 % .

Latvijā starptautiskā tūrisma izstāde - gadatirgus “Balttour 2018” notiks 2.-4. februārī Rīgā, starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala”. Jau trešo gadu pēc kārtas Turaidas muzejrezervāts tajā piedalīsies ar savu stendu, kurā prezentēs plašo piedāvājumu un šī gada vasaras sezonas jaunumus.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts