Turaidas
muzejrezervāts

6. aprīlī – akcija “Satiec savu meistaru!” – satiec kalēju Turaidā!


Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar Turaidas kalēju Andri Ščeglovu jau tradicionāli aicina interesentus tikties Turaidā kalēja meistardarbnīcā pasākuma “Satiec savu meistaru!” ietvaros.

Kalējs Andris gan lielus, gan mazus gaidīs Turaidas muižas smēdē 6. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00, lai iepazīstinātu ikvienu ar seno Turaidas smēdi un kalēja arodu, kā arī demonstrētu savas kalēja prasmes.

Grupas un klases lūdzam pieteikties dalībai akcijā Turaidā pa tālr. 26572142 vai e-pastu: anda.skuja@turaida-muzejs.lv līdz 3. aprīlim. Īpaši aicinām skolēnu klases izmantot iespēju, lai iepazītu vīrišķīgo un seno amatu īstā smēdē un izmēģinātu noturēt smago āmuru un izkalt naglu!

Kalējs Andris Ščeglovs aicina atsaukties arī vīrus, kam būtu interese apgūt kalēja arodu ilglaicīgi, lai veicinātu senā amata prasmju pārmantojamību nākamajās paaudzēs.

Akciju “Satiec savu meistaru! 2018” organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar kultūras institūcijām un pašvaldībām, kurā jau desmito gadu pēc kārtas tautas lietišķās mākslas meistari, amatnieki, stāstnieki, tautas teicēji, muzikanti un dziedātāji aicinās uz bezmaksas individuālām vai grupu nodarbībām, meistardarbnīcām, paraugdemonstrējumiem un citām aktivitātēm. Ik pavasari pasākums kļuvis par gaidītu notikumu, un aizvadītajos gados savu meistaru darbnīcās, studijās, muzejos, skolās, kultūras centros, bibliotēkās apmeklējuši 20 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts