Turaidas
muzejrezervāts

Lieldienu laika piedāvājums Turaidas muzejrezervātā


Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem atvērts katru dienu bez brīvdienām – 30., 31. martā no plkst. 10:00 – 17:00 un 1., 2. aprīlī no plkst. 10:00 – 19:00.

Lieldienu laikā papildus apmeklētājiem būs atvērta arī Turaidas baznīca, kurā skatāms 18. gadsimta baznīcas interjers, ekspozīcija „Turaidas baznīcas un draudzes vēsture”, kā arī smilšu kino tehnikā veidotā animācija “Leģenda par Turaidas Rozi”. Kā īpaša dāvana apmeklētājiem būs Turaidas muzejrezervāta krājuma Lieldienu apsveikumu kartīšu izstāde “Priecīgus Lieldienu svētkus!”.

Otrajās Lieldienās, 2. aprīlī. plkst. 14.30 Lieldienu svētki “Spīdi nu, saulīte!”. Aicinām lielus un mazus svinēt pavasara atnākšanu, izdzīvojot Lieldienu laika tautas tradīcijas kopā ar Siguldas folkloras kopas “Senleja” dalībniekiem.

Šogad Lieldienu laikā tiks pirmo reizi tiks iešūpotas jaunas šūpoles, kuru atslēgšanas rituālā ikviens aicināts piedalīties, nesot līdzi mājās nopītu krāsainu dzīparu vai saplaucētus bērzu zariņus un, protams, krāsotas olas.

Svētkos tiks dziedātas pavasara rotāšanas un saules dziesmas, tiks lielajā katlā krāsotas olas, izmantojot dabas materiālus, notiks olu kaujas un ripināšanas sacensības, kā arī tiks spēlētas dažādas tautas spēles. Neiztrūks tautas danči un rotaļas, kā arī veco podu sišana, kuru simboliskā nozīme ir pa ziemu sakrāto nelāgo domu aizraidīšana.

Lieldienu dievkalpojumi Turaidas baznīcā: 29. martā plkst. 19.30 Zaļās ceturtdienas vakara dievkalpojums 30. martā plkst. 11.00 Lielās piektdienas dievkalpojums 31. martā plkst. 22.30 Klusās sestdienas vakara dievkalpojums un Lieldienu rīta iezvanīšana. 1. aprīlī plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums.

Lieldienu laikā Kafejnīca Mr. Biskvīts sagaidīs ikvienu ar svaigi ceptām maizītēm un aromātisku kafiju.

 
    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts