Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervātam jauns sadarbības partneris – Turaidas mākslinieks Elmārs Gaigalnieks


No 2018. gada 1. maija vasaras sezonā Turaidas muzejrezervātā muižas stallī atvērta Siguldas mākslinieka Elmāra Gaigalnieka radošā darbnīca.

Darbnīcā ir skatāma pastāvīga mākslas darbu izstāde, bet papildus var: - iegādāties un pasūtīt gleznas, - iegūt uz vietas zīmētu savu portretu ar ogli vai pasteli, - tikties ar mākslinieku, - pasūtīt kāzu dienā smilšu mākslas priekšnesumu, - iepriekš piesakot, noskatīties mazo 3D krāsaino smilšu izrādi, - iepriekš piesakot, noskatīties lielo divcēlienu 3D krāsaino smilšu izrādi.

Mākslinieks Elmārs Gaigalnieks strādā ar Gaujas ielejas senajām smiltīm. Divdesmit viena gada laikā mākslinieks radījis savu unikālu rokrakstu, ko pilnveidojis un attīstījis tikai sev zināmā autortehnikā, radot darbos krāsainību, ornamentālu grafiskumu, telpiskumu, nocietinātu ar roku un smiltīm radītu gleznojumu. Gleznu tapšanas tehnoloģija zināma tikai pašam māksliniekam, un šobrīd tā netiek atklāta. Pats mākslinieks stāsta: “Smiltis. Ko mēs par tām zinām? Vai smiltis ir tikai iezis ar dažādu graudiņu maisījums – smalkāku, rupjāku, asāku? Vai tomēr smiltis ir daudz kas vairāk?”

Elmārs Gaigalnieks glezno arī tradicionālajā tehnikā ar pasteli un eļļu un ir gatavs ikviena portretu radīt uz vietas radošā atmosfērā savā darbnīcā.

Radošās darbnīca atvērta: Pirmdiena – brīvs O., T., C., P – 12.00 – 18.00 S. – 9.00 – 20.00 Sv.: 11.00 – 17.00 Tālrunis pieteikumiem: 29991642 E-pasts: Smilsu.Elmars@gmail.com
    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts