Turaidas
muzejrezervāts

Rudens – kāzu laiks – piedāvājums Turaidas muzejrezervātā


Turaidas vēsturiskais centrs glabā romantisko leģendu par meiteni Maiju – Turaidas Rozi, kas pirms vairāk nekā 400 gadiem dzīvojusi un mīlējusi Turaidā, tas glabā stāstu par viņas mīlestību un jūtu spēku. Nu jau daudzu gadu desmitu garumā jaunlaulāto vidū ir izveidojusies skaista tradīcija – savā kāzu dienā viesoties Turaidā,  baudīt dabas skaistumu un seno ēku majestātiskumu, sajust īpašo gaisotni, pakavējoties Turaidas Rozes piemiņas vietā, apliecinot savstarpējo mīlestību un uzticību, dodot uzticības zvērestu vai veicot senās kāzu tradīcijas Dainu kalnā.

Lai šo notikumu padarītu krāšņāku un bagātīgāku, Turaidas muzejrezervāts jaunlaulātajiem un viņu viesiem piedāvā divas dažādas kāzu programmas: „7 lakatu noslēpums” un „Kāzas ciemos pie Turaidas fogta”, kuru laikā jaunais pāris kopā ar radiem un draugiem var izzināt ģimenes nozīmīgākās vērtības vai doties piedzīvojumā, pagriežot laika ratu un iejūtoties viduslaiku ļaužu lomās, viesojoties pie pils pārvaldnieka – fogta – pils ziemeļu tornī.

Turaidas muzejrezervāts kļuvis par iecienītu vietu kāzu ceremonijām. Laulību ceremonija norisinās gan senajā Turaidas baznīcā, gan Dainu kalnā, gan gleznainajā muižas ābeļdārzā. Papildinot svētku dienas programmu ar neparastiem mirkļiem, Turaidas muižas smēdē ir iespēja izkalt jaunās ģimenes laimes pakavu un, apmeklējot Turaidas Rozes piemiņas vietu, iestādīt rožu stādu Baznīckalnā. Šajā vasaras sezonā Turaidas muizās stallī mākslinieks Elmārs Gaigalnieks kāzu pārus un viesus gaida savā mākslas salonā, lai iepriecinātu ar smilšu mākslas priekšnesumu vai dubultportretu akvarelī. Plašāka informācija par kāzu programmu piedāvājumu un teritorijas īri saņemama pa tālr. 67971402, 26572142 vai sūtot e-pastu: turaida.muzejs@apollo.lv

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts