Turaidas
muzejrezervāts

Zelta lapu laika piedāvājums Turaidā


Ir pienācis rudens, un Gaujas senleja pamazām krāsojas košās rudens krāsās. Šajā skaistajā laikā Turaidas muzejrezervāts gaida apmeklētājus katru dienu no plkst. 9.00 līdz 20.00 un piedāvā iepazīt vairāk nekā 40 ekspozīcijas telpās un brīvdabā, kas stāsta par notikumiem tūkstoš gadu garumā Turaidas vēsturiskajā centrā Latvijas un Eiropas vēstures kontekstā.

 Papildus ekspozīcijām muižas smēdē vai pils pagalmā brīvdienās ikvienu gaidīs Turaidas kalējs Andris Ščeglovs, lai piedāvātu izkalt īpašu piemiņas monētu ar Turaidas muzejrezervāta logo, jo šogad Turaidas muzejrezervātam aprit 30 darbības gadi Turaidas muzejrezervāta statusā. Savukārt muižas stallī atvērta mākslinieka Elmāra Gaigalnieka darbnīca, kur iespēja tikties ar mākslinieku un iegūt savu portretu zīmētu pasteļa tehnikā vai iepriekš pasūtīt īpašu smilšu mākslas izrādi.

Svētdien, 30. septembrī, no plkst.12.00 līdz 15.00 Siguldas novadā norisināsies par tradīciju kļuvusī akcija „Glezno visi”, kuras laikā šogad arī Turaidas muzejrezervātā būs iespēja kopā ar mākslinieku Elmāru Gaigalnieku jeb Smilšu Elmāru gleznot Turaidas ainavas. Elmārs ir akcijas „Glezno visi” aizsācējs un idejas autors. Lai piedalītos akcijā, nav vajadzīgas īpašas gleznošanas iemaņas, tā var būt arī pirmā reize, lai ļautos gleznotpriekam. Dalībnieki aicināti ņemt līdzi savus gleznošanas rīkus, bet arī uz vietas būs pieejami nepieciešamie materiāli un molberti. Siguldas novadā šajā dienā būs iekārtotas gleznošanas vietas arī Siguldas Pils kompleksā, Siguldas Svētku laukumā, Gleznotājkalnā, Allažu un Mores skolās. Dalība gleznošanas akcijā ikvienam Turaidas muzejrezervāta apmeklētājam ir bez papildu maksas. Tā kā šo akciju organizē Siguldas pašvaldība, akcijas dalībniekiem, kuri uzrādīs Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, ieeja Turaidas muzejrezervātā 30. septembrī no plkst.11.00 līdz 15.00 būs bez maksas.

Savukārt 7. oktobrī plkst. 15.00, Turaidas muzejrezervāta apmeklētājus ar populārām melodijām priecēs Siguldas pagasta kultūras nama pūtēju ansamblis “Sigulda” diriģenta Jāņa Raslava vadībā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts