Turaidas
muzejrezervāts

Atjaunotas Turaidas kapsētas kapličas iekštelpas


Oktobris ir veļu laiks, kad vairāk domājam par iepriekš dzīvojušajām paaudzēm, aizsaulē aizgājušajiem tuviniekiem, dedzam svecītes kapsētā, stāstam atmiņu stāstus jaunākajai paaudzei un godinām viņā saulē mītošos

Turaidas_kaplica_maacitaji19.oktobrī Turaidas kapsētā bija īpašs brīdis, kad tika iesvētīta atjaunotā kapliča un svētbrīdī pieminēti visi viņā saulē klātesošie, kas dus kapu kalniņā Turaidā. Pateicoties Krimuldas novada domes finansējumam un organizēšanai, vasarā un rudenī tika veikti remonta darbi Turaidas kapličā, atjaunoti logi, izgatavoti skaisti interjera priekšmeti, lai pēdējie cilvēka mūža godi Turaidas kapsētā notiktu gaiši un skaisti sapostās telpās.

Pateicību visiem darbos iesaistītajiem ļaudīm, arī Turaidas muzejrezervātam, izteica Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Linards Kumskis. Turaidas kapličas telpu iesvētīšanu un svētbrīdi vadīja Krimuldas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Austris Juris Rāviņš un Turaidas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Didzis Seržāns.

 
    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts