Turaidas
muzejrezervāts

Turaidu apmeklē Pierīgas novadu apvienības izglītības nozares darbinieki


30.janvārī izglītojoša semināra ietvaros Turaidas muzejrezervātā viesojās Pierīgas novadu apvienības (Siguldas, Ķekavas, Olaines, Salaspils, Ikšķiles, Garkalnes, Carnikavas novads) Izglītības pārvalžu un izglītības iestāžu vadītāji.

Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne izglītības darbiniekus iepazīstināja ar Turaidas muzejrezervāta darbības būtību un ekspozīcijas “Turaidas muzejrezervāts laikā un telpā” koncepciju, kā arī aicināja organizēt skolotājiem izbraukuma seminārus Turaidas muzejrezervātā. Semināra dalībnieki tika iepazīstināti ar iniciatīvas “Latvijas skolas soma” muzejrezervāta izglītojošo programmu daudzveidīgo piedāvājumu, un pēc tam viņi arī paši piedalījās programmā “Ciemos pie Turaidas fogta”.

Iniciatīva “Latvijas skolas soma” ir valsts simtgades dāvana Latvijas bērniem un jauniešiem. Tā uzsākta 2018. gada septembrī. Iniciatīvas mērķis ir nodrošināt skolēniem iespēju izzināt un klātienē pieredzēt Latvijas vēsturi, kultūras un dabas vērtības, iepazīt Latvijā radītās inovācijas un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus. Pagājušā gada nogalē Turaidas muzejrezervātu iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros apmeklēja liels skaits skolēnu, kas apliecināja, ka skolotājiem un izglītojamajiem ir vēlēšanās izzināt vēsturi radošā veidā kultūrvēsturiskā vidē.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts