Turaidas
muzejrezervāts

Turaida muzejrezervātam Siguldas novada kultūras balva nominācijā “Gada balva novadpētniecībā 2018. gadā “


 

Attēlā no kreisās puses Anna Jurkāne, muzejrezervāta direktore, Uģis Mitrevics, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, Līga Kreišmane, krājuma galvenā glabātāja un Baiba Biteniece, galvenā speciāliste.

Attēlā no kreisās puses Anna Jurkāne, muzejrezervāta direktore, Uģis Mitrevics, Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, Līga Kreišmane, krājuma galvenā glabātāja un Baiba Biteniece, galvenā speciāliste.

Piektdien, 1.martā, plkst.20.00 kultūras centrā „Siguldas devons” notiks „Siguldas novada Gada balvas kultūrā 2018” apbalvošanas ceremonija „(Ne)Iespējamā misija: kultūra”. Gada balvas mērķis ir godināt kultūras nozares izcilības – māksliniekus, radošos kolektīvus, biedrības, producentus, kā arī Siguldas novadā notikušo kultūras pasākumu organizatorus un radošās personības, kuras devušas ieguldījumu Siguldas novada kultūrvides attīstībā 2018. gadā, veidojot novada tēlu Latvijas, Eiropas vai pasaules mērogā. Par nozīmīgiem sasniegumiem kultūrā balvas tiek pasniegtas jau trešo gadu.

Gada balva novadpētniecībā 2018.gadā tiks pasniegta Turaidas muzejrezervāta darba grupai: Annai Jurkānei, Arisai Pastuhovai, Līgai Kreišmanei un Baibai Biteniecei par ieguldījumu novadpētniecības izstāžu „Siguldai – 90. Pilsētas vadība no 1928. līdz 2018. gadam” un „Teodors Zaļkalns” sagatavošanā.

Vēl šogad balvas tiks pasniegtas nominācijās:

  •  „Gada balva tautas mākslā 2018. gadā” – Siguldas koru apriņķa virsdiriģentam, jauktā kora „Atvars” diriģentam Jānim Baltiņam par ieguldījumu Latvijas simtgades Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku procesu nodrošināšanā Siguldas novadā, Siguldas koru apriņķī un Latvijā;
  • Gada balva skatuves mākslās 2018. gadā” – grupai „Instrumenti” par muzikāli augstvērtīgu un scenogrāfiski izcilu sniegumu albuma „Atkala” koncertos Siguldas pilsdrupu estrādē;
  • “Gada balva mākslā 2018. gadā” – māksliniecei Dinai Dubiņai par unikālu, mākslinieciski augstvērtīgu sniegumu emaljas darbu izstādē „Ārpus” kultūras centrā „Siguldas devons
  • „ Gada balva rakstniecībā 2018.gadā” – projekta vadītājai Marikai Celmai un tulkotājai Indrai Čeksterei par ieguldījumu vācbaltieša Herberta fon Blankenhagena grāmatas „Pasaules vēstures malā. Atmiņas no vecās Vidzemes 1913–1923” sagatavošanā un izdošanā;
  • „ Gada veiksmīgākā debija 2018.gadā” – Zaļās villas kvartāla idejas īstenotājiem par radošu ieguldījumu Siguldas novada kultūras aktivitāšu daudzveidības un pieejamības paplašināšanā.
  • „ Par mūža ieguldījumu kultūrā” – Tautas lietišķās mākslas studijas „Sigulda” vadītājai Astrīdai Freimanei par ilggadēju ieguldījumu tautas lietišķās mākslas tradīciju iedzīvināšanā un nodošanā nākamajām paaudzēm.

Balva tiks pasniegtas arī nominācijā „Gada notikums kultūrā 2018. gadā” un pirmo reizi – žūrijas specbalva par nozīmīgu ieguldījumu vai atbalstu kultūras nozares attīstībā Siguldas novadā 2018. gadā. Šo balvu ieguvēji tiks atklāti balvas pasniegšanas ceremonijā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts