Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervātā notiks Latvijas Ainavu arhitektu asociācijas kopsapulce


Piektdien, 15.februārī, Turaidas muzejrezervātā notiks Latvijas Ainavu arhitektu asociācijas kopsapulce un seminārs „Caur mežiem pa ceļiem Latvijas biotopos”. Izvēloties semināra tēmu un aicinot lektorus, Latvijas Ainavu arhitektu asociācija vēlas pievērst uzmanību Latvijas dabas ainavai, dabas daudzveidības saglabāšanai un ilgtspējīgai saimniekošanai kvalitatīvā, ērtā un mūsdienīgā vidē.

Seminārā notiks diskusijas par tādām sabiedrībā aktuālām tēmām, kā bioloģiski vērtīgi meži ainavā (lektore Dr.biol. Sandra Ikauniece), biotopu veidošana un apsaimniekošana (lektore Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesore Inga Straupe) un ceļa ainavas plānošana (Latvijas Lauksaimniecības universitātes lektore Kristīne Vugule). Semināra dalībniekiem būs iespēja apmeklēt kopā ar Turaidas muzejrezervāta direktori Annu Jurkāni atjaunoto Magazīnas māju un iepazīties ar ekspozīciju "Turaidas muzejrezervāts laikā un telpā".

Uzzināt plašāku informāciju un reģistrēties semināram iespējams šeit.

Kopsapulces ietvaros Latvijas Ainavu arhitektu asociācija radusi iespēju atvest uz Siguldu izstādi „Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”, kas tapusi vienas no Latvijas simtgades aktivitātēm „Dāvana Latvijai – elektroniska ainavu dārgumu krātuve „Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”” rezultātā. Izstādi ikviens interesents bez maksas var apmeklēt līdz 17.februārim kultūras centra „Siguldas devons” izstāžu zālē „Silva”.

Latvijas Ainavu arhitektu asociācija ir profesionāla ainavu arhitektūras speciālistu biedrība, kas ir dibinātā 1995.gadā un ir vienīgā profesionālā organizācija Latvijā, kas pārstāv ainavu arhitektūras nozari un veicina tās attīstību.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts