Turaidas
muzejrezervāts

Lieldienu laika piedāvājums Turaidas muzejrezervātā


Lieldienu laikā Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem atvērts katru dienu bez brīvdienām no plkst. 10:00 – 19:00.

Papildus apmeklētājiem būs atvērta arī Turaidas baznīca, kurā skatāms 18. gadsimta baznīcas interjers, ekspozīcija „Turaidas baznīcas un draudzes vēsture”, kā arī smilšu kino tehnikā veidotā animācija “Leģenda par Turaidas Rozi”.

Otrajās Lieldienās, 22. aprīlī. plkst. 14.30 Lieldienu svētki “Spīdi nu, saulīte!”. Aicinām lielus un mazus svinēt pavasara atnākšanu, izdzīvojot Lieldienu laika tautas tradīcijas kopā ar Siguldas folkloras kopas “Senleja” dalībniekiem.

Šogad Lieldienu laikā tiks iešūpotas muižas šūpoles, kuru atslēgšanas rituālā ikviens aicināts piedalīties, rotājot tās ar lentām, krāsainiem dzīpariem vai plaucētiem bērzu zariņiem, kurus mājās paši kopīgi aicināti sagatavot, gaidot Lieldienu svētkus. Katram vēlams ņemt līdzi arī krāsotu olu, ko dot puišiem par šūpošanu vai ar ko piedalīties olu kaujās un ripināšanas sacensībā.

Svētkos ar dziesmām un rotaļām tiks daudzināta saule, notiks olu krāsošanas darbnīcas, pēc senajām līvu tradīcijām saukti putni, kā arī spēlētas dažādas tautas spēles. Neiztrūks danči un rotaļas, kā arī veco podu sišana un nelaimju sapīšana, kuus simboliskā nozīme – nelāgo domu aizraidīšana.

Lieldienu dievkalpojumi Turaidas baznīcā:

18. aprīlī plkst. 19:00 Zaļās ceturtdienas vakara dievkalpojums 19. aprīlī plkst. 11:00 Lielās piektdienas dievkalpojums 20. aprīlī plkst. 22:30 Klusās sestdienas vakara dievkalpojums un agrā Lieldienu rīta iezvanīšana (lūgums līdzi ņemt lukturīšus) 21. aprīlī plkst. 11:00 Lieldienu dievkalpojums Dievkalpojumus vada Turaidas evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs Didzis Seržāns.

Lieldienu laikā Kafejnīca Mr. Biskvīts sagaidīs ikvienu ar svaigi ceptām maizītēm un aromātisku kafiju.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts