Turaidas
muzejrezervāts


Turaidā ciemojas Krimuldas novada vides izglītības nometne “Ābolu rūķis”


5. jūnijā Turaidas muzejrezervātā viesojās Krimuldas novada vides izglītības nometnes “Ābolu rūķis” dalībnieki, lai kultūrvides nodaļas darbinieku vadībā nostiprinātu prasmes vides sakopšanas darbos un iepazītos ar muzejrezervāta brīvdabas ekspozīcijām. Bērni grāba un vāca nopļauto zāli un pētīja augus, kas aug muzejrezervāta teritorijā.

Pēc nelielās talkas nometnes dalībnieki piedalījās izglītojošajā programmā “Kas ir klaušinieks?”, kura šobrīd tiek izstrādāta un tiks piedāvāta jaunajā ekspozīcijā “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”

Nometnes “Ābolu rūķis” dalībnieki interaktīvā veidā iepazinās ar ekspozīcijas telpu “Klaušinieks”, zemnieku dzīvi 19. gadsimtā, apguva senas amatu prasmes un līdzdarbojās radošās norisēs.  Topošajā programmā bērniem uzmanību piesaistīja  ekspozīcijas senie priekšmeti, praktiskās norises un animācijas filma “No klaušinieka par saimnieku”.  Ar īpašu aizrautību bērni iesaistījās  leļļu teātra mini izrādē, spēlēs un īsta grabekļa darināšanā.Izglītojošā programma tiek veidota ar VKKF finansiālu atbalstu.

Nometnes dalībniekus apciemoja arī Krimuldas novada domes priekšsēdētājs Linards Kumskis, kurš piedalījās izglītojošajā programmā un sarunā atgādināja par novada vērtībām.

 Fotogrāfs Agris Tabaks.

        Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts