Turaidas
muzejrezervāts


Iznācis trešais atjaunotais izdevums “Castles Around the Baltic Sea”


Gramata_CastlesKlājā nācis Baltijas jūras piļu un muzeju asociācijas trešais papildinātais izdevums angļu valodā "Castles Around the Baltic Sea", kurā apkopota informācija un attēli par asociācijā iesaistītajām Baltijas jūras reģiona pilīm, muzejiem un vēsturiskajām vietām.  Iepriekšējās grāmatas „Castles Around the Baltic Sea” izdotas 1994. gadā un 2013. gadā. Jaunākajā izdevumā deviņas Baltijas jūras reģiona valstis pārstāv 46 pilis - muzeji, kas ir Baltijas jūras reģiona piļu un muzeju asociācijas dalībnieki. To skaitā ir arī Turaidas muzejrezervāts.

Izdevums veidots kā ceļvedis, kas aicina iepazīt Baltijas jūras reģiona vienoto vēsturi, dažādās pilis, to arhitektūru un ekspozīcijās izstāstītos stāstus. Grāmata iegādājama asociācijas dalībnieku piļu – muzeju kasēs vai veikalos, kas darbojas objektu teritorijā. Turaidas muzejrezervātā grāmatu "Castles around the Baltic Sea" var iegādāties Apmeklētāju centrā. Grāmatas cena 14.00 euro.

Baltijas jūras reģiona piļu un muzeju asociācija dibināta 1991. gada 20. jūlijā Malborkas pilī Polijā. Asociācijas darbības mērķis ir popularizēt sadarbību un attīstīt izpratni par  kultūras mantojuma nozīmīgumu Baltijas jūras reģionā, kā arī veidot sadarbības tīklu un apmainīties ar pieredzi līdzīgu piļu un muzeju kolēģu starpā. Asociācijas darbības galvenie pamatprincipi ir izteikti sešos vārdos – izpēte, izglītošana, restaurācija, menedžments, mārketings, tūrisms.

No 2017. gada Baltijas jūras piļu un muzeju asociācijas prezidente ir Turaidas muzejrezervāta galvenā speciāliste, mākslas vēsturniece, piļu un muižu arhitektūras un vēsturisko interjeru pētniece Ina Līne.

    Aktuāli, Jaunumi, Publikācijas  

Turaidas muzejrezervāts