Turaidas
muzejrezervāts


27. septembris – Lībiešu diena skolēniem


UZLIIME_LIIBIESHIKatru gadu septembra noslēgumā Turaidas muzejrezervātā notiek lībiešu diena skolēniem, kurā stāstām par Latvijas otru pamattautu un senajiem Turaidas iedzīvotājiem – lībiešiem. Šogad tā ir 27. septembrī, kad aicinām skolu klases piedalīties interaktīvā izglītojošā programmā “Ko stāsta ūdensputns?”.

Senais ūdensputns, kura atveidojums sudrabā vai bronzā redzams muzeja ekspozīcijā, ir bijis īpašs tēls Gaujas lībiešiem. Programmas laikā daudzveidīgi darbojoties, skolēni iepazīs lībiešu vēsturi caur mītiskā ūdensputna prizmu. Uzzinās par mītu, kā radās pasaule un cik liela nozīme šajā radīšanas procesā ir mazajam ūdensputnam. Ieklausīsies putnu balsīs un lībiešu valodā, noskaidros to, kas ir “čīčor putni” un kurš ir īstais laiks putnu dzīšanai. Katram būs iespēja izgatavot arī savu – īpašo ūdensputnu, pamatā izmantojot tikai vienu dabas materiālu – sienu.

Visas dienas garumā būs arī iespēja kopā ar muzeja gidu doties ekskursijā “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē” un iepazīt arī citas Turaidas muzejrezervāta ekspozīcijas.

Vairāk informācijas par izmaksām un pieteikšanās lībiešu dienas izglītojošajai programmai Turaidā  “Ko stāsta ūdensputns?” pa tālr. 29384512, vai e-pastu: turaida.muzejs@apollo.lv

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts