Turaidas
muzejrezervāts

Ziemassvētku programmas Turaidas muzejrezervātā


Ar 1. decembri sākas Ziemassvētku gaidīšanas laiks, un Turaidas muzejrezervāts jaunāko klašu skolēniem un pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņiem piedāvā īpašu Ziemassvētku programmu “Ziemassvētki Turaidas muižā”, kas šogad papildināta ar jaunām norisēm muzejpedagoģes Margitas Porietes vadībā.

Aicinām bērnus izzināt Ziemassvētku latviskās tradīcijas, viesojoties Turaidas muižā, un piedalīties dāvaniņu gatavošanas darbnīcā. Katram programmas dalībniekam pašam būs iespēja izgatavot dāvaniņu saviem mīļajiem, iemācīties Ziemassvētku dziesmas, spēlēt rotaļas un uzzināt, kā senākos laikos svinēja Ziemassvētkus. Būs gan mīklu minēšana, gan nākotnes zīlēšana, gan maskošanās! Gatavosimies svētkiem kopā!

Programma veidota kā radošā darbnīca, kuras laikā, iepriekš vienojoties ar Turaidas kalēju, dalībniekiem ir iespēja papildus citām norisēm arī liet laimes smēdē un, veroties ēnu atspulgos, ielūkoties nākotnē. Svētku sajūtas radīs eglītes smarža, svecīšu liesmiņas un cienāšanās ar piparkūkām un smaržīgu tēju.

  • Cena grupai:  31.30 EUR+ ieejas biļetes (pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejrezervātā bez maksas, skolēniem 0.70 EUR, pavadošajiem skolotājiem – bezmaksas)
  • Programmas ilgums: 1,5 h
  • Cilvēku skaits: līdz 30 personām
  • Programmas tiek piedāvātas no 1.decembra līdz 23. decembrim

Papilduspiedāvājums:

  • Laimes liešana pie kalēja – papildus samaksa kalējam, (cena par vienu laimīti – 1.50 euro).

Iespējama vienošanās par skolas liecību izsniegšanu programmas gaitā. Programmu lūdzam pieteikt savlaicīgi pa tālruni 67971402, 26572142 vai e-pastu: turaida.muzejs@apollo.lv

Anda Skuja Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts