Turaidas
muzejrezervāts


Turaidas muzejrezervāta piedāvājums Ziemassvētkos un Jaunā gada brīvdienās


IMG_4910Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu laikā Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem atvērts katru dienu bez brīvdienām no plkst. 10:00 līdz 17:00.

Papildus ik dienas pieejamajām ekspozīcijām laikā no 21. decembra līdz 7. janvārim būs atvērtas:

  • Turaidas baznīca, kurā apskatāma ekspozīcija “Turaidas baznīcas un draudzes vēsture” un smilšu video “Leģenda par Turaidas Rozi”. Svētkos Turaidas baznīcā notiks dievkalpojumi:  24.12. - plkst.16:00 Ziemassvētku vakara dievkalpojums un 26.12. plkst. 11:00 - Otro Ziemassvētku dievkalpojums.
  • Ekspozīcija Dārznieka māja “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē”.

Būs iespēja paviesoties arī mākslinieka Elmāra Gaigalnieka radošajā darbnīcā kur mākslinieks kopā ar citiem Turaidas puses māksliniekiem sagatavojuši pārsteigumu - Super mazo mākslas bazāŗiņu. Mazais Ziemassvētku dāvanu tirdziņš atvērts līdz pat 8. janvārim, katru dienu no plkst 12:00 - 17:00.

Muižas smēdē kopā ar kalēju ikvienam apmeklētājam būs iespēja uzzināt nākamā gada ritējumu latviskās tradīcijās, lejot laimes no alvas.

Muzeja teritorijā esošie veikali būs atvērti katru dienu un tajos varēs atrast vērtīgas dāvanas, kuras svētkos pasniegt tuviniekiem un draugiem.

    Aktuāli  

Turaidas muzejrezervāts