Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāts piedalījās starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2020”


Nedēļas nogalē no 31. janvāra līdz 2. februārim RĪgā starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās Baltijas ikgadējā izstāde-gadatirgus "Balttour 2020", kuru apmeklēja 28 364 interesenti.

Šogad izstādē Turaidas muzejrezervāts piedalījās vienotā Siguldas novada stendā, kur visas trīs dienas muzejrezervāta speciālisti stāstīja par muzejrezervāta jaunumiem, piedāvājumu ziemas un vasaras sezonā, kā arī 2020. gada plānotajiem pasākumiem Turaidā

Īpaši tika akcentēta jaunākā muzejrezervāta ekspozīcija "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis", kas aptver vairāk nekā 100 gadu ilgu vēstures posmu no dzimtbūšanas atcelšanas Vidzemē 1819. gadā līdz Latvijas Agrārās reformas likuma pieņemšanai 1920. gadā, un jaunās izglītojošās programmas "Kas ir klaušinieks?" un "Latviešu valoda - manas valsts valoda", kas veidotas sākumskolas un pamatskolas vecuma mērķgrupām, lai saistošā veidā iepazīstinātu ar ekspozīcijā iekļautajām tēmām. Šajā gadā jaunās ekspozīcijas apmeklējumu un dalību izglītojošās programmās var pieteikt no aprīļa līdz  novembrim. Izstādes laikā ikviens apmeklētājs varēja pārbaudīt savas zināšanas vecvārdu atminēšanā, mēmju sacerēšanā saistībā ar ekspozīcijā izmantotajām senajām fotogrāfijām un bērni varēja paši izgatavot sev grābeklīti - grāmatzīmi.

Izstādi apmeklēja gan tūrisma nozares profesionāļi, Latvijas iedzīvotāji, gan ārvalstu tūristi. Izstādes laikā tika veidoti jauni kontakti ar tūrisma firmām un medijiem par turpmāko sadarbību. Daudzi apmeklētāji ņēma sev līdzi Turaidas muzejrezervāta jaunos reklāmas bukletus, izglītojošo programmu aprakstus un pasākumu flaierus, tādējādi izrādot interesi par potenciālo apmeklējumu šī gada vasaras sezonā.

Atgādinām, ka Turaidas muzejrezervāts ir atvērts katru dienu bez brīvdienām un šobrīd līdz 1. aprīlim darba laiks ir no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00.

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts