Turaidas
muzejrezervāts


Virtuālā izstāde “Gaismas ceļā. Baltijas ceļam – 30”


Pagājušā gada 23. augustā, akcijas "Baltijas ceļš" 30 gadu atceres dienā, Turaidas muzejrezervātā tika atklāta Izstāde “Gaismas ceļā. Baltijas ceļam -30”, kas vēsta par norisēm un notikumiem no 20. gadsimta 80-to gadu sākuma līdz akcijas “Baltijas ceļš” notikumam 1989. gada 23. augustā, kas veidoja mūsu pārmaiņu ceļu Latvijā, Turaidā un Siguldā. Šobrīd ar izstādi var arī iepazīties virtuāli Turaidas muzejrezervāta mājaslapā sadaļā Ekspozīcijas/Virtuālās izstādes.

Trīsdesmit gadi vēsturē un tās izpētes darbā ir dokumentu un liecību uzkrāšanas laiks. Tas ir laiks, kad iezīmējas kāda notikuma rezultātu sekas un sākas tā izvērtēšana. Akcijas “Baltijas ceļš” nozīmīgums vēsturē atklāsies pēc pilnīgas dokumentu publicēšanas par 80-to gadu beigu un 90-to gadu sākumu arī starptautisko notikumu kontekstā.

Laiks iet savu gaitu, un vēstures rats turpina griezties, izgaismojot, kas bija un kas ir kas. Tomēr vienotības brīdis ar rokās sadošanos bija unikāla Baltijas tautu spēka, sāpju un prieka apmirdzēts.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts