Turaidas
muzejrezervāts

TIEK PĀRCELTA uz 4. septembri! – Akcijā “Satiec savu meistaru!”- satiec Turaidas kalēju un Turaidas mākslinieku!


Pamatojoties uz Krīzes vadības padomes 12. 03.2020. sēdes protokolu un 12.03.2020. Ministru kabineta rīkojumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī, Īpaši aizsargājamais kultūras piemineklis – Turaidas muzejrezervāts no 2020. gada 13. marta pārtrauc savu publisko darbību un līdz 2020. gada 14 .aprīlim APMEKLĒTĀJIEM SLĒGTS. Līdz ar to akcijas "Satiec savu meistaru" meistardarbnīca pie kalēja Andra Ščeglova TIEK PĀRCELTA uz 4. septembri! #TiksimiesDrīz

Kā ir gadu akcijas “Satiec savu meistaru!” ietvaros kalējs Andris Ščeglovs Turaidas muižas smēdē gan lielus, gan mazus interesentus gaidīs 3  aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 15.00, lai pastāstītu par senā amata – kalēja darbu, noslēpumiem, darbarīkiem un izrādītu seno smēdi, kurā vairāk nekā 20 gadus ik dienu strādā un rada izcilus metāla priekšmetus un rotājumus. Akciju organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar kultūras institūcijām un pašvaldībām, kurā jau divpadsmito gadu pēc kārtas meistari, amatnieki, muzikanti un tautas teicēji aicina uz bezmaksas nodarbībām, paraugdemonstrējumiem un citām aktivitātēm.

Akcijas laikā būs iespēja arī viesoties Turaidas mākslinieka Elmāra Gaigalnieka darbnīcā Turaidas muižas stallī, kur varēs apskatīt īpašā glezniecības tehnikā veidotas smilšu gleznas un vērot mākslinieku darbībā.

Grupas un klases lūdzam pieteikties dalībai akcijā “Satiec savu meistaru!” Turaidā pa tālr. 26572142 vai e-pastu: anda.skuja@turaida-muzejs.lv līdz 31. augustma. Īpaši aicinām jauniešus izmantot iespēju, lai iepazītu neparasto un seno amatu  un iejustos paši kalēja vietā. Dalība akcijā bez maksas.

        Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts