Turaidas
muzejrezervāts


Turaidas muzejrezervāta virtuālais piedāvājums. Papildināts


CelvedisTuraidas muzejrezervāts aicina iepazīties ar daudzveidīgo informāciju savā mājaslapā www.turaida-muzejs.lv, īpaši pievēršot uzmanību e-grāmatām, kas atrodamas Turaidas muzejrezervāta mājaslapā sadaļā “Publikācijas/E-grāmatas: https://www.turaida-muzejs.lv/e-gramatas/, virtuālajām izstādēm sadaļā “Ekspozīcijas/Virtuālās izstādes”: https://www.turaida-muzejs.lv/about/virtualas-izstades, digitālajām programmām : https://www.turaida-muzejs.lv/about/fogti_lv/ un virtuālajiem stāstiem par krājuma priekšmetiem ekspozīcijā “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”: https://www.turaida-muzejs.lv/about/cela-uz-latvijas-valsti-klausinieks-saimnieks-pilsonis/videostasti/

Virtuāli iepazīt Turaidas muzejrezervāta daudzveidīgās ekspozīcijas iespējams, lasot e-publikācijas “Turaidas vēsturiskais centrs. Ceļvedis. Turaidas muzejrezervāts” un “Ekspozīcijas “Turaidas muzejrezervāts laikā un telpā” Turaidas pagasta magazīnā ceļvedis”. Iedziļinoties krājuma kolekciju bagātībās noderīga informācija atrodama e-e-katalogos: “Baltu un Baltijas somu senlietas Turaidas muzejrezervāta krājumā”, “Turaidas pilī arheoloģiskajos izrakumos atrastās monētas 2., 11.-19. gadsimts”, “Turaidas pils 13.-17. gadsimta būvkeramika”, “Turaidas pils 16.-18. gadsimta krāsns keramika”, “Turaidas pils 13.-18. gadsimta dzelzs būvkalumi”, "Turaidas pils 10. - 19. gadsimta keramikas trauki", “Krimuldas Raganas depozīts”. Šobrīd elektroniski pieejams arī dokumentu krājums “Turaida 13.-16.gadsimta dokumentos” un “Vidzemes 1624./1625. gada arklu revīzija. Turaidas, Krimuldas un Siguldas pilsnovadi”, kā arī avīžu krājums “Turaidas ziņas 1990 – 2002” - 1. daļa, 2.daļa, 3. daļa. Kā arī Pērsieša (Kārļa Zemīša) stāstu un dzejas izlase, kas kopā ar viņa dzīves gājuma un literārā mantojuma aprakstu izdoti grāmatā -  "Muiža pagasta rakstveža skatījumā"

Daudziem jaunums būs arī mājaslapā atrodamās digitālās programmas “Turaidas fogti un Rīgas arhibīskapijas vasaļu dzimtas 13.-16. gadsimtā”, “Turaidas un Krimuldas pilsnovadu vakas 16. gadsimta vidū” un “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē”.

Šobrīd mājaslapā pieejamas virtuālās izstādes:

Turaidas muzejrezervāta mājaslapa arī turpmāk tiks papildināta ar virtuālajiem stāstiem, video materiāliem un e-grāmatām.

 ,        Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts