Turaidas
muzejrezervāts


Šogad vasaras saulgriežu svētki Turaidā ATCELTI


IMG_3221Šogad Turaidas muzejrezervātā vasaras saulgriežu svētki TIEK ATCELTI un netiek rīkoti ne 21. jūnijā, ne 22. jūnijā, pamatojoties uz sociālās distancēšanās prasību nodrošināšanu, kas ir grūti savienojamas ar Jāņu svētku tradīcijām tik kuplam jāņubērnu pulkam, kāds tas bijis visus iepriekšējos gadus.

Paldies visiem, kuri gadu garumā kopā ar mums svētkus Turaidā kopīgi svinēja. Ceram, ka guvāt iedvesmu un ticību, tam, ka paši varat katrs savā sētā saulgriežus svinēt, nakts burvību kopā ar savējiem izdzīvot un rīta sauli sagaidīt.

Jo vasaras saulgrieži ir laiks, kad daba zied vispilnākajā plaukumā, dodot cilvēkiem saules un zemes piepildītu enerģiju un spēku, kuru trīs dienu garumā, kad diena ir visgarākā, jau gadsimtiem ilgi latvieši guvuši, vairojuši un uzņēmuši, kopā izdzīvojot vasaras pilnbriedu.

Pirms svētkiem, 20. jūnijā, plkst. 14.00, 15.15 vai 16.30 aicinām ģimenes kopīgi darboties bērnu radošajās darbnīcās “Zāļu sievas 3 padomi”, kurās kopā ar Zāļu sievām varēs iemācīties gatavot lellītes no pļavas zālēm, aust zāļu glezniņas un iesaistīties Gudrību darbnīcā, izzinot dabu – vēju, mākoņus, kokus, it visu, kas aug jūnijā Turaidā.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts