Turaidas
muzejrezervāts

50 gadus savā kāzu dienā mīlestības mirkļi Turaidas Rozes piemiņas vietā


IMG_8040Sniegotā 30. janvāra pēcpusdienā pie Turaidas Rozes piemiņas vietas, atzīmēt savu 50 gadu kāzu jubileju, bija ieradušies Ieva un Egils Kvāļi.  Šī gadadiena ir nozīmīga arī Turaidas muzejrezervātam, jo tieši ar šo siguldiešu kāzām aizsākās tradīcija, ka savā kāzu dienā jaunlaulātie ierodas pie Turaidas Rozes piemiņas vietas nolikt ziedus, apliecinot ticību tādām vērtībām kā mīlestība, uzticība un ģimene.

Ievu un Egilu Kvāļus kāzu dienā pirms piecdesmit gadiem šurp atveda viņu skolotāji, Turaidas muzejrezervāta draugi, Ilga un Antons Skutāni, kas leģendai ticēja arī toreiz, kad tā bija pusaizmirsta.  Par šo notikumu laikraksts “Darba Balss” 1971. gada 9. februāra numurā nopublicēja Ilgas Skutānes rakstu par šo notikumu. Tas uzrunāja arī citus jaunlaulātos, aizsākot skaistu, romantisku tradīciju, kas ir dzīva arī šodien. Joprojām savā kāzu dienā šeit ierodas pāri, kuri uzsāk savu kopdzīvi. Starp tiem ir arī tādi, kas, kopā ar saviem bērniem un mazbērniem Turaidas Rozes piemiņas vietu apmeklē ik gadus, kā Ieva un Egils Kvāļi.

IMG_8046Turaidas muzejrezervāts sveic Ievu un Egilu Kvāļus 50 gadu kāzu jubilejā un pateicas par šīs skaistās tradīcijas aizsākumu!

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts