Turaidas
muzejrezervāts


Sirsnīgi sveicam folkloras balvas “Austras koks” laureātus!


Latvijas Folkloras biedrība piešķīrusi balvas "Austras koks" trīs kategorijās - "Latviskās dzīvesziņas kopšana un daudzināšana", "Aktivitātes folkloras jomā 2020.gadā" un "Mūža ieguldījums".

Jo īpašs prieks par to, ka balvu kategorijā "Latviskās dzīvesziņas kopšana un daudzināšana" par gadskārtu svētku, ģimeņu godu un folklorā mantoto zināšanu par dabu un Visumu iedzīvināšanu un daudzināšanu saņēmuši mūsu kaimiņi un labie sadarbības partneri  Vidrižu folkloras kopa "Delve".

Balvu kategorijā "Aktivitātes folkloras jomā 2020. gadā" saņēma Upītes folkloras kopa, kas ar savu veikumu, rīkojot tradicionālās kultūras pasākumus, koncertus, gadskārtu svētkus, tiešsaistes koncertus, veicot lauku pētījumus un izveidojot ierakstus.

2020.gadā balva kategorijā "Mūža ieguldījums" tika piešķirtas divas balvas par ilglaicīgu, aktīvu un iedvesmojošu līdzdalību folkloras vērtību un prasmju saglabāšanā, nodošanā nākamajām paaudzēm un daudzināšanā. Tās saņēma Alsungas etnogrāfiskā ansambļa "Suitu sievas", folkloras kopas "Suitu vīri", kā arī Jūrkalnes etnogrāfiskā ansambļa "Maģie suiti" vadītāja Ilga Leimane un Talsu folkloras kopas dalībniece Daina Birze.

Katrā nominācijā tika pasniegta arī veicināšanas balva "Iedvesma". Tās saņēma Jasjukeviču ģimenes kopa "Radi", Līvānu folkloras kopas "Ceiruleits" dalībnieks Mairis Iesalnieks un Iecavas folkloras kopas "Tarkšķi" vadītāja Kristīne Karele.

Lai skan tautasdziesma un stipras ir mūsu tautas tradīcijas un vērtības, kas veido gudru un stipru sabiedrību!

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts