Turaidas
muzejrezervāts


Turaidas muzejrezervāts Ziemassvētkos un gada nogalē


Brīvdabas interaktīvo puzuru izstāde Turaidas muzejrezervātā. Foto Maira Dudareva

Brīvdabas interaktīvo puzuru izstāde Turaidas muzejrezervātā. Foto Maira Dudareva

Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu laikā Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem atvērts katru dienu bez brīvdienām. No 24.12.2021. – 02.01.2022. muzejrezervāta darba laiks ir no plkst. 10:00 līdz 18:00.

Sagaidot Ziemas saulgriežus un Ziemassvētkus, Turaidas muzejrezervātā ir atvērta brīvdabas izstāde “Skanošo puzuru dārzs”.  Izstāde ir apskatāma gan dienā, gan vakarpusē, kad ārā ir satumsis, jo eksponētie puzuri ir izgaismoti. Šī izstāde ir ne tikai skatāma, bet arī iesaistoša, jo katram pašam atbilstoši darbojoties, ir iespēja kļūt par skaņradi.

Ik dienu apmeklētājiem pieejamas Turaidas vēsturiskā centra brīvdabas ekspozīcijas - Baznīckalns un Turaidas Rozes piemiņas vieta, Tautasdziesmu parks un Dainu kalns, Turaidas muižas saimnieciskā centra apbūve. Atvērtas arī ekspozīcijas Turaidas pils Rietumu korpusā, kurās var iepazīties ar vēstures stāstiem par norisēm laikā no 13. līdz 18. gadsimtam. Ikvienam interesentam ir iespēja uzkāpt pils Galvenajā tornī, no kura paveras skaista Gaujas senielejas ziemas ainava.

Laikā no 24. decembra līdz 2. janvārim būs atvērta arī Turaidas baznīca, kurā apskatāma ekspozīcija “Turaidas baznīcas un draudzes vēsture” un Ziemassvētku apsveikuma kartīšu izstāde no Turaidas muzejrezervāta krājuma. Informatīvajā stendā pie Baznīckalna ir skatāma smilšu kino tehnikā veidota animācija “Leģenda par Turaidas Rozi”.

Apmeklētāju centrā ir iespējams iegādāties muzejrezervāta izdotos iespieddarbus – grāmatas pieaugušajiem un bērniem, galda spēli ‘Kļūsti par fogtu Turaidā”, kas lieliski iederētos kāda Ziemassvētku rūķa dāvanu maisā.

Jau kopš novembra vidus ir pārtraukti ceļu remontdarbi, ceļi sakārtoti un nokļūšana Turaidas muzejrezervātā atkal ir bez jebkādiem ierobežojumiem. Ērtākai muzejrezervāta apmeklējuma organizēšanai ieejas biļetes ir iespējams iegādāties jau pirms apmeklējuma, izmantojot Mobilly sistēmu.

Aicinām izbaudīt ziemas brīvdienu laiku Turaidas muzejrezervātā un ielūkoties pasaules kārtībā caur puzuriem, jo puzuris ir pasaules sakārtotības modelis, un mūsu mijiedarbība ar to ir viens no veidiem kā palīdzēt saulei tikt atpakaļ debesu kalnā!

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts