Turaidas
muzejrezervāts


Drošs Turaidas muzejrezervāta apmeklējums


covid_piktogrammas_1Saskaņā ar valdības noteikto no 25. janvāra sabiedriskās vietās, tai skaitā, apmeklējot Turaidas muzejrezervātu, jālieto medicīniskā sejas maska vai respirators bez vārsta ar drošības pakāpi FFP2-FFP3 vai KN95. Bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem atļauts lietot nemedicīnisku (auduma) masku.

Kā līdz šim, muzejrezervāts turpina uzņemt apmeklētājus epidemioloģiski drošā vidē:

  • Apmeklējums uzrādot sadarbspējīgu sertifikātu par Covid-19 pārslimošanu vai  vakcināciju un personu apliecinošu dokumentu
    • Bērniem vecumā līdz 12 gadiem nav jāuzrāda sertifikāti – bērna sertifikāta statuss tiek pielīdzināts pavadošās personas statusam; bērni vecumā no 12 gadiem, apmeklējot ģimenes lokā, var uzrādīt arī sertifikātu par 72h negatīvu testu vai laboratorisko izziņu, kā arī personu apliecinošu dokumentu.
  • Apmeklējuma laikā jāievēro 2m distance.
  • Visu apmeklējuma laiku telpās pareizi jāvalkā medicīniskās sejas maskas vai respiratori, nosedzot muti un degunu.

Aizliegts apmeklēt muzejrezervātu personām ar elpceļu infekcijas slimību pazīmēm, kā arī pašizolācijā vai karantīnā esošām personām.

Turaidas muzejrezervāta darbiniekiem ir tiesības apmeklētājus ar infekcijas slimības pazīmēm (drudzis, klepus, elpas trūkums) neielaist vai lūgt pamest muzejrezervāta teritoriju.

Turaidas muzejrezervātam ir svarīga apmeklētāju un darbinieku drošība. Saistībā ar Covid-19 izplatību pasaulē un Latvijā, aicinām būt atbildīgiem un ievērot piesardzības pasākumus.

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts