Turaidas
muzejrezervāts

Muzeju nakts aktivitātes 2022. gada 14. maijā Turaidas muzejrezervātā nenotiek


Muzeju nakts aktivitātes 14. maijā Turaidas muzejrezervātā šogad nenotiek.

Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem ir atvērts katru dienu bez brīvdienām no plkst. 9:00 līdz 20:00, tai skaitā ekspozīcijas telpās atvērtas no plkst. 10:00 līdz 18:00, bet pagarinātajā darba laikā atvērts Turaidas pils Galvenais tornis ar skatu laukumu, no kura paveras iespaidīgā Gaujas senielejas ainava, brīvdabas ekspozīcijas un brīvdabas izstāde “Acīs krītoši burti”, kas veltīta dzejniekam, rakstniekam Pērsietim, īstajā vārā Kārlim Zemītim, kurš 19. gadsimta beigās strādājis arī par Turaidas pagasta rakstvedi.

Šogad apmeklētājiem ir lieliska iespēja arī apmeklēt pandēmijas ierobežojumu laikā slēgtās muzejrezervāta ekspozīcijas -  “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” un interjera ekspozīciju muižas pārvaldnieka vecajā dzīvojamajā mājā, kā arī apmeklēt pārējās ekspozīcijas, kas iekārtotas Turaidas pili, baznīcā, muižas saimnieciskā centra ēkās.

Muzejrezervāts sagatavojis apmeklētājiem arī vairākas iespējas iepazīt vidi un kultūrainavu. Seno Turaidas iedzīvotāju – Gaujas lībiešu mantojumu, iespējams izzināt, izejot Lībiešu taku, kas papildināta ar informāciju, tēlainākam vēstījumam  izmantojot QR kodus.

Jauna vides ekspozīcija apskatāma atjaunotajā mežaparkā, kuru iepazīt aicinām izejot  “Mīklainās orientēšanās spēli”. Spēles darba lapas pieejamas Apmeklētāju centrā.

Iepazīstot Turaidas muzejrezervātu patstāvīgi, lieti noderēs muzejrezervāta mobilā lietotne, kur atrodams audiogids sešās valodās. Mobilo lietotni  bez maksas iespējams lejupielādēt vietnēs “GooglePlay” un “AppStore”.

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts