Turaidas
muzejrezervāts

28. septembrī Lībiešu diena skolēniem “Meklējam lībiešus Turaidā!”


Turaidas muzejrezervāts 28. septembrī no 10:00 līdz 15:00 aicina skolēnus piedalīties Lībiešu dienā “Meklējam lībiešus Turaidā!”, lai pusotras stundas garā piedzīvojumā interaktīvā veidā iepazītu Latvijas otras pamattautas – lībiešu vēsturi. Lībiešu dienas mērķis ir popularizēt Gaujas lībiešu kultūras mantojumu un iedvesmot skolēnus iepazīt lībiešu tautas vēsturi un personības. Lībiešu dienā īpaši aicinām 1.–6. klašu skolēnus.

Šajā dienā skolēnus sagaida aizrautīga ekskursija – “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē”, ceļojums pagātnē, pārlapojot “Indriķa hroniku”, viegliem un sarežģītiem šķēršļiem bagāts pārgājiens Lībiešu takā un “Pasaules radīšana” improvizētā māla darbnīcā. Programmas laikā skolēni uzzinās un iemācīsies arī vairākus vārdus lībiešu valodā.

Lībiešu diena skolēniem Turaidas muzejrezervātā notiek tradicionāli septembra beigās jau vairākus gadus. Tā ir vienreizēja iespēja skolu klasēm reizi gadā caur daudzveidīgām aktivitātēm izzināt Latvijas otras pamattautas vēsturi, veidot izpratni, kādas pēdas lībiešu kultūra ir atstājusi mūsdienās.

Gaujas lībiešu vēstures izpēte ir viena no Turaidas muzejrezervāta pētniecības tēmām jau daudzu gadu garumā. Dārznieka mājā iekārtota ekspozīcija “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē”, kas vēsta par Gaujas lībiešu dzīvesveidu, vērtībām, amatniecību un kulta tradīcijām. Iepazīties ar ekspozīciju ikdienā iespējams arī muzejrezervāta gida pavadībā.

Programmas aktivitātes iekļautas izglītojošajā programmā “Ko lems līvu likteņzirgs?”, līdz ar to piedāvājums ir pieejams iniciatīvas “Latvijas skolas soma” ietvaros.

 Pieteikšanās Lībiešu dienas aktivitātēm Turaidas muzejrezervātā 28. septembrī “Meklējam lībiešus Turaidā!” un detalizētākā informācija iegūstama pa tālr. 29384512 vai e-pastu: info@turaida-muzejs.lv

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts