Turaidas
muzejrezervāts


31. oktobrī notiks tautasdziesmu rīts Krišjāņa Barona dzimšanas dienā


31.oktobra rītā plkst.10:00 Turaidas muzejrezervāts aicina pulcēties pie Krišjāņa Barona pieminekļa Siguldā, lai rītu sāktu ar tautasdziesmu.

Jau vairāk nekā divdesmit piecus gadus Turaidas muzejrezervāta ļaudis pulcējas pie Dainu tēva pieminekļa Siguldā viņa dzimšanas dienas rītā, lai godinātu Krišjāņa Barona paveikto, apkopojot, sistematizējot un publicējot tautasdziesmu krājumus. Pateicoties Barona, viņa laikabiedru un sekotāju darbam, mūsdienās varam lepoties ar bagāto dainu krājumu, kurā iespējams rast senās dzīvesziņas gudrību. Krišjāņa Barona veidotais Dainu skapis iekļauts UNESCO programmas Pasaules atmiņa sarakstā.

Liels prieks, ka aizvadītajos gados ar sev nozīmīgām tautasdziesmām pasākumā ir piedalījies plašs loks dažāda vecuma siguldiešu. Ik reizi izteiktās un izdziedātās tautasdziesmas ir devušas raženu impulsu visai dienai, vienojušas īpašā kopības sajūtā un iedvesmojušas rast dainās spēku un ticību labajam .

Šajā dienā ikviens tiek aicināts piedalīties, līdzi ņemot savu mīļāko vai tā brīža aktuālāko tautasdziesmu un teikt to tautasdziesmu rītā pie Krišjāņa Barona pieminekļa.

afisha_K_Barons2018 (1)
    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts