Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāta darba laiks un piedāvājums 18. – 20. novembrī


2022. gada valsts svētku brīvdienās Turaidas muzejrezervāts atvērts, kā katru dienu, no plkst.10:00 līdz 17:00.

Apmeklētājiem pieejamas ekspozīcijas Turaidas pils kompleksa rietumu korpusā un Galvenajā tornī, kā arī brīvdabas ekspozīcijas muzejrezervāta teritorijā.

Vēl līdz nākošās nedēļas sākumam apskatāmas arī trīs ārtelpas izstādes: Izstāde “Acīs krītoši burti” stāsta par Turaidas pagasta rakstvedi Kārli Zemīti jeb rakstnieku, fabulistu Pērsieti un izveidota, godinot viņu 160. dzimšanas dienā, kas apritēja 2022. gada aprīlī.

Izstāde “Tautasdziesma Dainu kalnā” vēsta par Dainu kalna izveidi un starptautiskā folkloras festivāla BALTICA norisēm Turaidā jau kopš 1988. gada. Bagātīgais fotogrāfiju klāsts, kas eksponēts izstādē, dod iespēju ieskatīties un sajust folkloras festivāla klātbūtni.

Izstāde “Sadarbības ceļu ejot” atklāj Turaidas muzejrezervāta un Turaidas baznīcas draudzes kopējos mirkļus aizvadītajos trīsdesmit gados, kopā laika, kad pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā Turaidas baznīcā pēc muzejrezervāta iniciatīvas tika atjaunota draudze.

Turaidas muzejrezervāts apmeklētājiem piedāvā iepazīties ar vēsturiskajām ēkām un vidi izmantojot audiogidu, kas pieejams muzeja mobilajām lietotnē. Muzejrezervāta iepazīšanu aizrautīgāku palīdzes padarīt lietotnē pieejamā viktorīna “Pastaiga ar jautājumiem”. Muzejrezervāta lietotni var lejupielādēt vietnēs “GooglePlay” un “AppStore”.

Lai gaiši un priecīgi valsts dibināšanas svētki! Uz tikšanos Turaidā!

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts