Turaidas
muzejrezervāts

Pavasara ainavu tūre Turaidā


342216914_755537006243886_1173093812894965906_nSestdien, 29. aprīlī no plkst. 11.00 līdz 16.00 ainavu tūrē, kas notiks Turaidas muzejrezervātā, aicinām iepazīt Latvijas Dabas fonda 2023. gada dzīvotnes - kritalas – mežā gulošus kokus un ar tiem saistīto dzīvības pasauli, parkveida pļavas un Turaidas vēsturiskā centra, kas attīstījies vairāk nekā tūkstoš gadu ilgā laika posmā, dabas un kultūras mantojumu. Šajā tūrē piedalīsies eksperti: Gunta Zaķīte (Turaidas muzejs), dabas ekspertes Maija Medne (Dabas aizsardzības pārvalde) un Evita Oļehnoviča (Daugavpils Universitātes doktorante, Latvijas Dabas fonds), kā arī entomologs Jānis Saulītis (Dabas aizsardzības pārvalde). Kopīgi tulkosim ainavu, iepazīsim augus un atklāsim kritalu pasauli! Tūres noslēgumā Dainu kalnā plkst. 15.00 muzicēs Koklētājs Namejs Kalniņš. Visi dalībnieki bez maksas tiks cienāti ar īpašu mielastu. Ekspedīcija ir ģimenēm ar bērniem (no 5 gadu vecuma) draudzīgs pasākums.
Dalība ainavu tūrē: biļete ieejai muzejā (https://www.turaida-muzejs.lv/cenas/), iepriekš piesakoties un aizpildot anketu: https://ej.uz/KritalamTuraida, jo vietu skaits ir ierobežots. Pēc tūres tās dalībnieki līdz plkst. 18.00 varēs turpināt ekskursiju Turaidas muzejā.
Pasākumu organizē Latvijas dabas fonds. Pasākums tiek rīkots projektā “WoodMeadowLIFE: Parkveida pļavu atjaunošana un atbalsts to ilgtspējīgai apsaimniekošanai Igaunijā un Latvijā”.
Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība un Valsts reģionālās attīstības aģentūra. Par pasākuma saturu ir atbildīgs Latvijas Dabas fonds, un tas neatspoguļo Eiropas Savienības oficiālo viedokli. Finansētāji nenes nekādu atbildību par šeit atspoguļoto informāciju un tās izmantošanu.
 
    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts