Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāta darba laiks maija svētku brīvdienās


Maijā Turaidas muzejrezervāts atvērts katru dienu bez brīvdienām. Muzejrezervāta brīvdabas ekspozīcijas, teritorija un Turaidas pils galvenais tornis atvērts no plkst. 9:00 līdz 20:00, bet ekspozīcijas iekštelpās atvērtas no plkst. 10:00 līdz 18:00. Norises Turaidas muzejrezervātā maija sākumā: 1.maijā Vasaras sezonas atklāšana ar muzejrezervāta speciālistu vadītajām tematiskajām ekskursijām:
  • 12:00– Pa Gaujas lībiešu pēdām. Ekskursija ekspozīcijā “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē” un Lībiešu takā. Kopā ar vēsturnieci Ligitu Beitiņu.
  • 13:00 – Ko vēsta Turaidas Baznīckalns? Leģenda par Turaidas Rozi, senā koka baznīca un baznīcas ekspozīciju stāsti kopā ar vēsturnieci Aneti Jeņču.
  • 13:30 – Septiņu istabu stāsti. Ar Turaidas muižas pārvaldnieka vecās dzīvojamās mājas stāstiem iepazīstinās Pētniecības un ekspozīciju nodaļas vadītāja Jolanta Dukaļska.
  • 14:00 – Pastaiga ar uzdevumiem ģimenēm ar bērniem Mežaparka dabas takās kopā ar muzejpedagoģi  Iju Kivlinu.
  • 14:00 – Ieskats ekspozīcijā “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis” kopā ar ekspozīcijas satura autoru Edgaru Ceski.

Dalība ekskursijā par Turaidas muzejrezervāta ieejas biļeti. Ekskursijas sāksies noteiktajos laikos pie Apmeklētāju centra.

4.-7.maijā apmeklētāji varēs piedalīties meklēšanas spēlēs “Detaļu detektīvs” un “Mīklainā orientēšanās”, kā arī piedalīties akcijā “Nāc piknikā Turaidā!”, kad Turaidas muzejrezervātā papildus plašajam ekspozīciju piedāvājumam, būs iekārtotas piecas īpašas skatu vietas, kurās apmeklētāji varēs baudīt līdzpaņemto cienastu, vērojot ainaviskos skatus un uzzinot ko jaunu par piecām dažādos gadsimtos dzīvojušām personībām, kas atstājušas pēdas Turaidas vēsturiskā centra un Latvijas vēsturē.

10.maijā plkst.18:00 sāksies tradicionālais Maijas dienas pasākums. Turaidas baznīcā notiks dziedātājas Antas Eņģeles koncerts, kas veltīts mīlestībai. Šajā dienā vārda Maija īpašniecēm ieeja Turaidas muzejrezervātā bez maksas.

Uz tikšanos Turaidā!

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts