Turaidas
muzejrezervāts

7.maijā – Glika ozolu stādīšana Turaidas muzejrezervātā


7.maijā Turaidas muzejrezervātā netālu no Turaidas baznīcas tiks iestādīts Glika ozols. Ikviens aicināts piedalīties - plkst.11:00 dievkalpojums Turaidas baznīcā un plkst. 12:30 svētbrīdis un ozola stādīšana.
“Glika ozoli” ir viens no projektiem, kuru Latvijas Evaņģēliski luteriskā Baznīca īsteno Reformācijai Latvijā-500 un LELB-100 jubilejas gadā.  Ozolu stādīšanai ir simboliska nozīme – lai ozoli izplatās, kā izplatījās un turpina izplatīties, Dieva vārds Latvijā caur Ernsta Johana Glika latviešu valodā iztulkoto Bībeli.

Projekts "Glika ozoli" sākās jau 2016.gada rudenī, kad LELB Virsvaldes darbinieki salasīja zīles no E.Glika diviem (simboliski: Vecā Derība un Jaunā Derība) Alūksnē iestādītajiem ozoliem.

Rūpes par īpašajām ozolzīlēm un stādu audzēšana tika uzticētas  AS “Latvijas valsts meži” stādaudzētavai Jelgavā. Šo piecu gadu laikā ozoliņi ir krietni paaugušies (~ 60-80cm augstumā) un ir gatavi savai misijai – liecināt par Dieva vārdu un doties uz jaunajām mājām Latvijā un ārpus Latvijas.

Glika ozola stādīšana noteik, sadarbojoties LELB, Turaidas muzejrezervātam un Turaidas draudzei.

 
 
    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts