Turaidas
muzejrezervāts

Pavadi maija brīvdienas Turaidas muzejrezervātā!


No 4.- 7. maijam Turaidas muzejrezervāts aicina ciemos un būs atvērts apmeklētājiem no 9:00 līdz 20:00. Ekspozīcijas telpās atvērtas no 10:00 līdz 18:00.

Brīvdienu laikā Turaidas muzejrezervātā papildus plašajam ekspozīciju piedāvājumam, iekārtotas četras īpašas skatu vietas, kurās apmeklētāji,aicināti baudīt līdzpaņemto cienastu, vērojot kultūrvēsturiskus skatus un uzzinot ko jaunu par četrām dažādos gadsimtos dzīvojušām personībām, kas atstājušas pēdas Turaidas vēsturiskā centra un Latvijas vēsturē. Dainu kalnā būs iespēja lasīt tautasdziesmas un domās satikties ar Krišjāni Baronu, netālu no skulptūras "Bij' manam kumeļam" būs iekārtota atpūtas vieta veltīta dedzīgam latviešu valodas aizstāvim un kopējam Atim Kronvaldam. Vietā, kur sākas Lībiešu taka, aicinām piestāt un atcerēties Turaidas lībiešu vadoni Kaupo, bet blakus brīvdabas izstādei "Acīs krītoši burti" gara acīm varēs satikties ar rakstinieku, fabulistu Pērsieti.

IMG_20170519_142119Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja izstaigāt Turaidas muzejrezervātu, piedaloties meklēšanas spēlē "Detaļu detektīvs" vai iepzīt muzejrezevāta mežaparka daļu, izspēlējot "Mīklainās orientēšanās" spēli.

4.maijā - īpašā svētku akcija. Ekspozīcijas "Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis" apmeklējums bez papildus ieejas biļetes iegādes.

Par spīti aukstumam, Turaidā zied ievas un siltu kafijas tasi ar garšīgām pankūkām piedāvā  kafejnīca "Ceļinieka restorāns. Tūrists".

Satiekamies Turaidā!

 
    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts