Turaidas
muzejrezervāts

You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags. Include a link to bypass the detection if you wish.

Turaidas muzejrezervāta Informatīvajā dienā pulcējas daudz interesentu


Sagaidot jauno tūrisma sezonu, 10. aprīlī Turaidas muzejrezervātā notika Informatīvā diena, kuras laikā ikviens interesents tika iepazīstināts ar Turaidas muzejrezervāta vasaras sezonas piedāvājumu, jaunumiem un aktualitātēm muzejrezervāta darbībā, kā arī papildus piedāvājumu un pasākumiem vasaras mēnešos. Informācijas dienā piedalījās ap 80 dalībnieki no Latvijas Profesionālo gidu asociācijas, Latvijas Tūrisma gidu asociācijas, pārstāvji no tūrisma firmām, kā arī citi interesenti.

Informatīvo dienu atklāja Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne, izsakot klātesošajiem sadarbības partneriem pateicību par veiksmīgo sadarbību tūristu apkalpošanā un informējot tūrisma speciālistus par muzejrezervāta aktualitātēm un topošo grāmatu - ceļvedi, kurā būs izsmeļoša informācija par vairāk kā 35 muzejrezervāta ekspozīcijām, kas gidiem noderēs, veidojot vienotu stāstījumu par Turaidas vēsturisko centru, vadot ekskursijas muzejā.

Informatīvajā dienā Turaidā ar ziņojumu „Tūrisma mārketings un tā ietekme” piedalījās arī Latvijas tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs, kurš informēja ne tikai par mārketinga nozīmi, bet arī par Latvijas tūrisma jauno zīmolu un tēlu, kas popularizē nesteidzīgu atpūtu Latvijā par saukli izvēloties teicienu "Best enjoyed slowly”. Ar jaunā Latvijas tūrisma tēla palīdzību Latvija tiek popularizēta kā vieta, kur tūristam atbraucot ir iespēja mainīt savas dzīves tempu un izbaudīt nesteidzīgu, niansētu atpūtu, kas ļauj iegūt jaunu pieredzi, rast harmoniju un atklāt patiesās vērtības. Kā vienu no izcilākajiem piemēriem par nesteidzīgas atpūtas iespēju piedāvājumu, Armands Slokenbergs savā ziņojumā vairākkārt pieminēja Turaidas muzejrezervātu.

Šī gada septembrī plānots pēc restaurācijas atvērt apmeklētājiem muižas pārvaldnieka veco dzīvojamo māju, kurā tiks iekārtota ekspozīcija, kas vēstīs par muižas pārvaldnieka mājas interjeru 19. gadsimta pirmajā pusē. Jaunā ekspozīcija Latvijā būs pirmā, kurā rādīs nevis pils vai kungu mājas interjeru, bet gan vidusšķiras pilsoņu lauku dzīvojamo vidi. Ēkā iekārtotajās ekspozīcijās apmeklētājiem būs iespēja iepazīties arī ar mājas vēsturi un izpētes un restaurācijas darba rezultātiem. Speciālisti Ina Līne un Uģis Niedre iepazīstināja klātesošos gan ar topošās ekspozīcijas koncepciju, gan arī deva plašāku ieskatu Turaidas muižas un pagasta dzīvē 19. gadsimtā.

Turaidas muzejrezervāta apmeklētāju centra vadītāja Gunta Zaķīte informēja par apmeklētāju apkalpošanas niansēm 2011. gada vasaras sezonā, kā arī papildus piedāvājumu Turaidas muzejrezervātā. Arī šogad muzejrezervāts strādās katru dienu bez brīvdienām un vasaras sezonā būs atvērtas 38 ekspozīcijas un izstādes, tiks piedāvātas 7 muzejpedagoģiskās programmas, kā arī ekskursiju vadītāja pakalpojumi latviešu, krievu, angļu un vācu valodā. Vasaras sezonā brīvdienās notiks saistoši brīvdabas pasākumi un dažādas amatu darbnīcas, kurās ikvienam būs iespēja piedalīties dažādās saistošās darbībās, emocionāli izzinot vēstures stāstus, apgūstot senās amatu prasmes un gūstot līdzdarbošanās prieku.

Informatīvās dienas otrajā daļā Turaidā notika ekskursija pa muižas pārvaldnieka veco dzīvojamo māju, kas ļāva ielūkoties restaurācijas darbu procesā un nojaust topošās interjera ekspozīcijas gaisotni. Visiem dalībniekiem bija iespēja pēc izvēles kopā ar muzeja speciālistiem doties tematiskā ekskursijā uz pili, seno koka baznīcu, muižas saimniecisko centru, Dainu kalnu vai iepazīt Gaujas lībiešiem veltīto ekspozīciju. Dienas izskaņā visi devās nobaudīt svaigas Turaidas bērzu sulas un iepazinās ar dažādajām piedevām un sulu raudzēšanas tradīcijām Vidzemē.

 ,        Aktuāli  

Turaidas muzejrezervāts