Turaidas
muzejrezervāts

Krišjānis Barons dzimšanas dienā godināts. Fotogalerija no Dziesmu rīta “Tu dziesmiņu daudz zināji”


31.oktobra rītā Siguldā pie Krišjāņa Barona pieminekļa, Turaidas muzejrezervāta aicināti, pulcējās mazi un lieli siguldieši, kā arī tuvāko novadu iedzīvotāji, lai godinātu Dainu tēvu 184. dzimšanas dienā.

Dziesmu rītā “Tu dziesmiņu daudz zināji” šogad kopā ar Turaidas muzejrezervāta darbiniekiem piedalījās iespaidīgs cilvēku pulks, par ko liels gandarījums. Savas mīļākās tautasdziesmas skandēja gan Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne, gan Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, gan kuplā skaitā sanākušie Siguldas bērnudārza “Tornīši” bērniņi kopā ar audzinātājām, gan Siguldas pilsētas vidusskolas 1.m un 2.m klases skolēni un Siguldas Mākslu skolas “Baltais flīģelis” vadītāja Jolanta Bimbere, gan Siguldas Valsts ģimnāzijas 9. klases jaunieši. Savās dziesmās dalījās Siguldas senioru ansambļi “Melodija” un “Saltavots” un tautasdziesmas kopā dziedāt aicināja Siguldas folkloras kopa “Senleja”.

Dziesmu rīti Siguldā Krišjāņa Barona dzimšanas dienā ir tradīcija vairāk nekā 30 gadu garumā, un tie apliecina nemateriālā kultūras mantojuma esamību un pārmantojamību. Šodien Siguldā latviešu tautasdziesmas dziedāja visas paaudzes – bērni, jaunieši, vecāki un vecvecāki. Visi kopā – vienoti, prieku un enerģiju viens otram dodot, pašapziņu vairojot.

Paldies visiem! Mums dziesmiņu nepietrūka!

Fotogrāfiju autors Agris Tabaks (TMR)

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts