Turaidas
muzejrezervāts

Apmeklē Turaidas muzejrezervātu Ziemassvētkos un gadumijā


Turaidas muzejrezervāts Ziemassvētkos un gadumijā būs atvērts katru dienu bez brīvdienām no plkst.10:00 līdz 17:00.

Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt ekspozīcijas Turaidas pilī un uzkāpt galvenajā tornī no kura paveras krāšņs skats uz sniega segā ietīto Gaujas senieleju.

Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās būs atvērta arī Turaidas baznīca ar interjera ekspozīciju un Dārznieka māja, kurā skatāma ekspozīcija “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē”.

Jau izsenis Ziemassvētkos un Jaunajā gadā ir tradīcija izzināt savu nākotni, izlejot laimi. Turaidas muzejrezervātā to ir iespējams izdarīt smēdē kopā ar kalēju Andri Ščeglovu. Pirms došanās uz smēdi noteikti jāsazinās ar kalēju un laiks laimes liešanai jārezervē iepriekš pa tālruni – 29490869.Sasildīties, lai pārvarētu ziemas dzestrumu, būs iespējams kafejnīcā “Tūrists – ceļinieka restorāns”, kas būs atvērta muzejrezervāta Apmeklētāju centra ēkā.

Turaidas baznīcā notiks Ziemassvētku dievkalpojumi: 

24.decembrī 11:00 Adventa IV svētdiena ar dievgaldu, 

24.decembrī 18:00 Ziemassvētku vakara dievkalpojums (Vārda dievkalpojums),

25.decembrī 11:00 Kristus piedzimšanas svētki ar dievgaldu.

Ziemassvētku laiku Turaidas muzejrezervātā ieskandinās koncerts “Ziemas sarunas”, kas notiks piektdienas pēcpusdienā - 22. decembrī plkst.15:00 – Turaidas baznīcā. Koncertā uzstāsies Arnis Miltiņš un Laine Ligere-Stengrevica. Lai apmeklētu koncertu, jāiegādājas ieejas biļete Turaidas muzejrezervātā.

Lai gaišs un mierīgs Ziemassvētku laiks un panākumiem bagāts Jaunais gads!

 

    Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts