Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāta apmeklējums no 1. marta bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem


Saskaņā ar valdības atjaunotajiem epidemioloģiskās drošības noteikumiem no 1. marta tiek atcelti vai mīkstināti lielākā daļa ierobežojumu muzeju darbībai. Tai skaitā:
  • Muzeju apmeklētājiem nav jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, izņemot, lai piedalītos muzeja organizētos publiskos pasākumos (konferencēs, semināros, diskusijās, koncertos u.tml.).
  • Muzeji var sniegt pakalpojumus apmeklētāju grupām (ekskursijas, muzejpedagoģiskas nodarbības u.tml., tostarp bērnu grupām, t.sk. atsākot īstenot programmas “Latvijas skolas soma” pasākumus).
Lai mazinātu saslimšanas riskus, vairāki drošības pasākumi paliek spēkā:
  • Muzeja iekštelpās gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem jālieto medicīniskās sejas maskas vai FFP-2 respiratori, nosedzot muti un degunu (izņemot bērnus līdz 7 gadu vecumam); muzeju ārtelpās sejas maskas nav jālieto;
  • Apmeklētājiem (izņemot no vienas mājsaimniecības) un darbiniekiem savstarpēji jāievēro 2 metru distance;
  • Jānovērš drūzmēšanās gan iekštelpās, gan ārtelpās, piemēram, pie ieejām vai izejām, pirms un pēc pasākuma un pasākumu pārtraukumos u.tml.;
  • Muzejā nedrīkst atrasties personas, kurām noteikta mājas karantīna vai izolācija vai kurām ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes.
Plašāka informācija pieejama LR Kultūras ministrijas vietnē https://www.km.gov.lv/lv/muzeju-darbs
    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts