Turaidas
muzejrezervāts

Rakstu krājuma „Turaidas Baznīckalna kapsēta: izpēte, senlietu un monētu katalogs” atvēršana. Fotogalerija.


Vasaras pilnbrieda laikā 22. jūlijā Turaidas muzejrezervātā tika atvērts jauns rakstu krājums „Turaidas Baznīckalna kapsēta: izpēte, senlietu un monētu katalogs”. Atvēršanas pasākumā piedalījās gan Turaidas muzejrezervāta speciālisti, gan vairāki grāmatas rakstu autori un sadarbības partneri, gan skolēni, kuri piedalās šī gada Baznīckalna izpētes arheoloģiskajos izrakumos. Klātesošie tika iepazīstināti ar jauno izdevumu un Baznīckalna arheoloģiskās izpētes gaitu.

Grāmatā apkopotas ziņas par Turaidas Baznīckalnu, kas iegūtas gan arheoloģiskajos izrakumos, kas notikuši 1968. - 1971. gadā un 2017. - 2021. gados, kā arī informācija par konkrētu atradumu padziļinātu izpēti. Būtiska grāmatas sastāvdaļa ir Baznīckalna kapsētā atrasto senlietu un monētu katalogs. Grāmata izdota divās valodās - latviešu un angļu.

Interesenti ar grāmatu var iepazīties vietnē eTuraida - https://e.turaida-muzejs.lv/book/turaidas-baznickalna-13-18-gadsimta-kapseta

Kā arī - grāmatu „Turaidas Baznīckalna kapsēta: izpēte, senlietu un monētu katalogs”, 2022. 191 lpp. ISBN 978-9934-8524-8-0 iespējams iegādāties Turaidas muzejrezervāta Apmeklētāju centrā, kā arī attālināti, rakstot pasūtījuma vēstuli uz e-pastu: turaida.muzejs@apollo.lv vai zvanot pa tālr. 67971402, samaksājot ar pārskaitījumu un saņemot to pa pastu vai Omniva. Grāmatas cena 10.00 euro.

Foto - Maira Dudareva

    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi, Raksti par krājumu  

Turaidas muzejrezervāts