Turaidas
muzejrezervāts

Noslēgusies 35. pasaules orientēšanas sacensību stafešu diena Turaidā


Turaidā 9. augusts iezīmējās spraiga orientēšanās sporta zīmē. Turaidas muzejrezervāta teritorijā norisinājās 35.pasaules orientēšanās sacensību stafešu diena. Dalībniekiem bija ekskluzīva iespēja sacensties ne tikai orientējoties Gaujas senielejas nogāzēs, bet arī pašā muzejrezervāta centrā – meklējot kontrolpunktus pie Turaidas pils, Dainu kalnā un muižas saimnieciskajā centrā.

Dienas vidū 14.20 30 grādu karstumā sākās stafetes skrējiens sievietēm, kuram noslēdzoties Latvijas izlase ieņēma septīto vietu. Latvijas sieviešu komandā startēja Inga Dambe, Laura Vīķe, Sandra Grosberega. Medaļas ieguva – zeltu – Šveice, sudrabu - Zviedrija +00:15, bet bronzu - Krievijas federācija +02:17. Dāmu stafešu skrējienā uz starta izgāja 29 komandas.

Vīriem startam bija pieteiktas 38 komandas. Vīriešu konkurencē Latvijas izlase bija ļoti, ļoti tuvu vēsturiskam panākumam, taču pēdējā etapā līderpozīcija tika pazaudēta un gala rezultātā Latvijai – astotā vieta. Latviju šajās sacensībās pārstāvēja Andris Jubelis, Edgars Bertuks un Rūdolfs Zērnis. Vīriešu komandu trijnieks – 1. vietā – Norvēģija izlase, 2.vietā - Šveice +00:04, 3. vietā - Francija +00:10, jāpiebilst, ka Latviju no zelta medaļām šķīra tikai 58 sekundes.

Latvijas komandas dalībnieks Rūdolfs Zērnis atzīst, ka izdarījis visu maksimālo, distancē nav kļūdījies, taču konkurenti bijuši fiziski spēcīgāki: “Jāiet trenēties skriešanā. Pretinieki vienkārši bija ātrāki. Bez variantiem. Distancē jutos labi, šis apvidus bija man pieņemams. Protams, ir jau mazliet kreņķis, jo medaļas bija tik tuvu. Bet es neizdarīju neko muļķīgu, vienkārši pārējie bija labāki. Un tas ir rets gadījums, kad stafetēs ir tik blīvi rezultāti – vienā minūtē ir pirmās astoņas komandas!”

Fotogrāfs Agris Tabaks.  
        Aktuāli, Jaunumi, Latvijai 100, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts