Turaidas
muzejrezervāts

Akcija konkursa „Tīrai Latvijai” dalībniekiem Turaidā


Atsaucoties sabiedriskā labuma organizācijas „Latvijas Zaļā josta” aicinājumam un novērtējot vides izglītības un aizsardzības jomā aktīvo Latvijas skolu audzēkņu veikumu makulatūras un izlietoto bateriju vākšanas konkursos “Tīrai Latvijai”, Turaidas muzejrezervāts laika posmā no 1.jūnija līdz 30. oktobrim rīko akciju, kuras laikā konkursa dalībnieki var iepazīt kultūras un dabas mantojumu Turaidas muzejrezervātā par samazinātu ieejas biļetes cenu.

Konkursa noslēgums notika šī gada 1. jūnijā Siguldas pils estrādē kopā ar Ingu Ulmani un „Brīnumskapi” rīkotā lielās balvas pasākumā „Zaļās jostas izlaidums Brīnumskapī”. Šajā dienā pēc pasākuma daudzas klases, īpaši no Latgales un Kurzemes jau apmeklēja Turaidas muzejrezervātu. Īpašas atlaides apmeklējumam dalībniekiem arī dāvināja Rīgas Nacionālais Zooloģiskais dārzs, Līgatnes Dabas takas un Līgatnes Vienkoču parks.

Par tradīciju kļuvušais makulatūras vākšanas konkurss “Tīrai Latvijai” noslēdzās šī gada maija sākumā, kurā “Zaļā josta” sadarbībā ar Papīrfabriku “Līgatne”, AS “Latvijas Valsts meži” un Valsts izglītības satura centru aicināja piedalīties Latvijas skolas un bērnudārzus. 2013./2014. mācību gadā konkursā piedalījās 502 izglītības iestādes no visas Latvijas. Konkursa norises laikā  visiem čakli strādājot, pavisam tika savāktas 1270 tonnas 326 kg makulatūras. Apkopojot rezultātus visvairāk makulatūras savāca sekojošu izglītības iestāžu audzēkņi:

1.vieta Rīgas Centra humanitārā vidusskola (skolotājs Ģints Žumburs) - 28902.00kg,

2.vieta Preiļu 1. pamatskola (skolotāja Gunita Akmentiņa) - 26152.00kg,

3.vieta Mazsalacas vidusskola (skolotāja Daina Auzāne) - 23561.00kg.

 Apsveicam konkursa uzvarētājus un dalībniekus gaidām Turaidā!

 Informējam, ka iepriekš piesakoties, ir iespēja iepazīt Turaidas muzejrezervātā esošās ēkas-pieminekļus un ekspozīcijas zinošu gidu vadībā, kā arī piedalīties aizraujošās interaktīvās programmās.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts