Turaidas
muzejrezervāts


Mūžībā aizgājis Reinholds Hermanis


Klauvē balta dvēselīte Pie Dieviņa namdurvīm; Celies, Dieviņ, aun kājiņas, Laid iekšā dvēselīti.

Mūžībā aizgājis Reinholds Hermanis (21.06.1942.– 15.06.2015.), ilggadējais Turaidas muzejrezervāta darbinieks.

Reinholds Hermanis kā direktora vietnieks darbu Turaidas muzejrezervātā uzsāka tūlīt pēc tā nodibināšanas - 1989. gada 3. jūlijā. Jaunais darbs prasīja zināšanas, izpratni par kultūras mantojumu, ko viņš cītīgi mācījās un apguva praksē. Reinholds Hermanis bija ļoti akurāts,  precīzs savu pienākumu izpildē un lieliski prata uzturēt dialogu ar ikvienu. Viņš organizēja un vadīja restaurācijas darbus Turaidas pilī, muižas pārvaldnieka jaunajā dzīvojamā mājā, krājuma glabātavā, bijušajā tējnīcas ēkā un citos Turaidas muzejrezervāta objektos. Sadarbībā ar VAS „Valsts nekustamie īpašumi” tika veikti restaurācijas darbi Turaidas baznīcā, dārznieka mājā, muižas pagrabklētī un muižas pārvaldnieka vecajā dzīvojamā mājā.

Reinholds Hermanis ar lielu atbildības sajūtu piedalījās Turaidas pilskalna nostiprināšanā. No 2009. gada 10. februāra Reinholds Hermanis strādāja par pieminekļu un kultūrvides nodaļas vadītāju un no 2010. gada līdz 2011. gada 14.martam - par galveno speciālistu.

Reinholdam jeb kā mēs viņu mīļi dēvējām – Reinim – patika ap sevi radīt skaistu vidi, un Turaidā viņš jutās kā mājās. Tad, kad spēki pamazām sāka zust, viņš sāpīgi pārdzīvoja to, ka nespēs vairs strādāt. Dzīvoja arvien ar lielām cerībām un ticību, ka atkal varēs atgriezties darbā Turaidā. Reiņa lielais vaļasprieks bija ziedi, ar kuriem viņš dāsni dalījās ar saviem kolēģiem. Viņa dārzs ilgus gadus bija Siguldas paraugdārzs, ko viņš kopā ar dzīvesbiedri Valdu turēja godā.

Mūsu pateicības ziedu dārzs, lai pavada viņu mūžībā. Izsakām visdziļāko līdzjūtību un skumju brīdī esam kopā ar bijušā kolēģa Reinholda Hermaņa ģimeni.

    Aktuāli  

Turaidas muzejrezervāts