Turaidas
muzejrezervāts

Krievijas muzeju direktori gūst pieredzi Turaidas muzejrezervātā


 

Turaidas muzejrezervātā 23. martā viesojās Krievijas muzeju direktori un vadošie darbinieki, lai piedalītos apaļā galda diskusijā “Muzeja attīstības koncepcija un tālākā virzība.”

Vidzemes tūrisma asociācijai jau vairākus gadus izveidojusies sadarbība ar muzejiem Krievijā, un šogad 18 muzeju direktori no Sanktpēterburgas, Maskavas, Samāras, Kazaņas, Tveras, Permas, Omskas, Kaļiņingradas, Jaroslavļas un Vladivostokas apmeklēja Vidzemi un Rīgu pieredzes apmaiņas braucienā. Viņu mērķis bija iepazīt muzeju labo praksi Latvijā.

Viens no brauciena centrālajiem pasākumiem bija Turaidas muzejrezervāta apmeklējums, kura laikā muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne iepazīstināja kolēģus ar muzejrezervāta darbības un attīstības stratēģiju 2014 – 2023,  kā arī atbildēja uz kolēģu uzdotajiem jautājumiem un dalījās pieredzē muzeja vīzijas, mērķu un stratēģijas izstrādē. Vizītes laikā viesi apmeklēja arī muzejrezervāta krātuvi un ekspozīcijas. Tikšanās noslēgumā Krievijas muzeju pārstāvji ļoti atzinīgi novērtēja redzēto un, it īpaši, diskusijas laikā gūto informāciju, kas viņiem rosināja jaunas idejas savu muzeju attīstībai.

Latvijas apmeklējuma laikā Krievijas muzeju vadošo darbinieku delegācija apmeklēja muzejus arī Gulbenē, Alūksnē un Cēsīs, kā arī tikās ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) vadību un iepazina gan LNMM, gan Rīgas Biržas ekspozīcijas.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts