Turaidas
muzejrezervāts


Turaidas muzejrezervāts iegūst “GADA BALVU izglītības atbalstam”


Balva izglītībā liels

4.oktobrī kultūras centrā “Siguldas devons” apbalvošanas ceremonijā Siguldas novada “Gada balva izglītībā” 2018./2019. mācību gadā Turaidas muzejrezervāts saņēma balvu nominācijā “GADA BALVA izglītības atbalstam” par profesionālu, mērķtiecīgu darbu un atbalstu skolēnu attīstībai, skolēniem draudzīgas vides radīšanu, izglītojošo programmu īstenošanu.

Siguldas novada Gada balvas izglītībā mērķis ir novērtēt tos izglītības jomā strādājošos, kuri ar savu darbu ik dienu rūpējas, lai Siguldas novadā būtu mūsdienīga, pieejama un daudzpusīga izglītība. Turaidas muzejrezervāts šī gada pavasarī aicināja uz inovatīvu konferenci – diskusiju “19. gadsimta stāsts Latvijā, Vidzemē, Siguldā. Dzimtbūšanas atcelšanai Vidzemē – 200” un atklāja jaunu pastāvīgu ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”, kā arī ar 9 dažādām izglītojošajām programmām aktīvi iesaistījās Kultūras ministrijas iniciatīvā “Latvijas skolas soma”. Skolotāji un skolēni visā Latvijā atzinīgi novērtē muzejrezervāta piedāvājumu, viņu vidū ir arī visas Siguldas novada skolas.

Apbalvošanas ceremonijā tika izceltas 9 nominācijas, to skaitā arī “Gada balva izglītības atbalstam” un atzinība “Par mūža ieguldījumu izglītībā”, kuru saņēma bijusī Siguldas Valsts ģimnāzijas direktora vietniece Ina Krūmiņa. Visi apbalvotie saņēma Siguldas novada pašvaldības Pateicības un īpašu gaismas objektu ar pumpurotu zara grebumu, kas simbolizē sākumu it visam – cilvēka dzīves ceļa sākumam, bērnu skolas gaitām un skolotāja iemācītai gudrībai.

Turaidas muzejrezervāta kolektīva darba kvalitāte slēpjas komandas sadarbībā, jo muzeja izglītojošajā darbā iesaistās dažādu profesiju pārstāvji, veidojot vēstures izzināšanas procesu radošu, priekpilnu un personisku.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts