Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzejrezervāts piedalīsies tūrisma izstādē-gadatirgū “Balttour 2020”


No 31. janvāra līdz 2. februārim Ķīpsalā notiks 27. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2020”, kurā piedalīsies arī Turaidas muzejrezervāts. Šogad Turaidas muzejrezervāta speciālisti būs satiekami Siguldas novada stendā, kur stāstīs par Turaidas muzejrezervāta piedāvājumu tūrisma sezonā kopā ar PA “Siguldas attīstības aģentūras” pārstāvjiem un aktīvās atpūtas organizētājiem.

Visas trīs dienas izstādē apmeklētājiem būs iespēja iegūt informāciju par muzejrezervāta aktualitātēm un vasaras sezonas piedāvājumu, kā arī par jauno pastāvīgo ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”. Ekspozīcija vēsta par vairāk nekā 100 gadu ilgu vēstures posmu no dzimtbūšanas atcelšanai Vidzemē līdz Latvijas Agrārās reformas likuma pieņemšanai 1920. gadā. Simboliski tas ir stāsts par latviešu zemnieku, kurš ar darbu, apņēmību, neatlaidību un savas zemes mīlestību izlolo un īsteno sapni par savu valsti. Tūrisma nozares speciālisti, iniciatīvas “Latvijas skolas soma” koordinatori un ikviens interesents varēs aprunāties arī par sadarbības iespējām.

Viesojoties stendā, izstādes apmeklētāji saņems Turaidas muzejrezervāta reklāmas bukletus, uzzinās par plānotajiem pasākumiem Turaidā un paši varēs piedalīties aktivitātēs, iejūtoties jauno izglītojošo programmu “Kas ir klaušinieks?” un “Latviešu valoda – manas valsts valoda” dalībnieku ādā, mēģinot kā 19. gadsimtā jaunlatvieši, radīt jaunvārdus latviešu valodā, atminēt vecvārdus, radīt mēmes un iejusties siena talkā, kur lietojams koka grābeklis. Piedaloties aktivitātēs, varēs vinnēt bezmaksas ieejas karti ģimenei, kura sniegs iespēju 5. jūlijā Turaidā apmeklēt folkloras svētkus “Dainu kalns. Brīvība. Dziesmotā revolūcija” vai svētkus ģimenēm “Šodien muiža pieder bērniem!”, kas tiks rīkoti 2. augustā.

Tūrisma izstādē “Balttour 2020” sniedz iespēju vienkopus uzzināt tūrisma sezonas jaunumus un iepazīt aktuālākās kultūrtūrisma vietas Latvijā, populārākās ceļošanas iespējas pasaulē, kā arī izmantot īpašos piedāvājumus Latvijas apceļošanai un veikt izdevīgus pirkumus pasaules atklāšanai, ko piedāvās vairāk nekā 860 tūrisma uzņēmumu. Izstādi-gadatirgu “Balttour 2020” rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA), un norisi nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Vairāk informācijas – mājaslapā:www.balttour.lv/forum.

    Aktuāli, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts