Turaidas
muzejrezervāts

Aicinām piedalīties muzejpedagoģiskajā programmā “Ziemassvētki Turaidas muižā”!


Decembris ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Un tā ir zināma patiesība, ka īstā svētku sajūta atnāk pašam praktiski gatavojoties svētkiem.

Turaidas muzejrezervāts jaunāko klašu skolēniem un pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu audzēkņiem sagatavojis īpašu muzejpedagoģisko programmu “Ziemassvētki Turaidas muižā”.

Programmas laikā tiks izspēlēta gatavošanās svētkiem, atveidojot tradicionāli nozīmīgākās norises – mājas dekorēšana, masku gatavošana, dāvanu darināšana, mīklu minēšana, nākotnes zīlēšana, rotaļās iešana, Ziemassvētku ticējumi un ieražas izzināšana, kā arī galdā tiks klāts simbolisks cienasts.

Aicinām bērnus izzināt Ziemassvētku latviskās tradīcijas, viesojoties Turaidas muižā!

Programma veidota kā radošā darbnīca. Papildus, iepriekš vienojoties ar Turaidas kalēju, dalībniekiem ir iespēja arī liet laimes smēdē un, veroties ēnu atspulgos, ielūkoties nākotnē. Svētku sajūtas radīs eglītes smarža, svecīšu liesmiņas un cienāšanās ar piparkūkām un smaržīgu tēju.

  • Cena grupai:  31.30 EUR + ieejas biļetes (pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejrezervātā bez maksas, skolēniem 0.70 EUR, pavadošajiem skolotājiem – bezmaksas)
  • Programmas ilgums: 1,5 h
  • Cilvēku skaits: līdz 30 personām
  • Programmas tiek piedāvātas no 1.decembra līdz 23. decembrim
 Papildus piedāvājums:
  • Laimes liešana pie kalēja – papildus samaksa kalējam. Cena par vienu laimīti – 2.00 eiro.
Iespējama vienošanās par skolas liecību izsniegšanu programmas gaitā. Programmu lūdzam pieteikt savlaicīgi pa tālruni 67971402, 29384512  vai e-pastu: info@turaida-muzejs.lv
    Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts