Turaidas
muzejrezervāts


Skolotāji, 14. martā aicinām Jūs uz sirsnīgu tikšanos Turaidas muzejrezervātā!


Esam tepat netālu – kaimiņos. Vai zināt, ka mēs glabājam aizraujošus ēku, cilvēku un priekšmetu stāstus, kas atklāj dzīvi laukos un palīdz izprast Latvijas vēsturi?  Visi mēs nākam no laukiem – no turienes spēks, radošums un izdzīvošanas prasmes, – lepnums par senčiem un savas tautas vērtības apzināšanās ir katras nācijas eksistēšanas pamats, tādēļ  paskatīsimies kopā uz lietām un vietām no laika distances – ļausim tām izcelties!

Saviem ciemiņiem esam sarūpējuši labu cienastu – katrs skolotājs dāvanā saņems Turaidas muzejrezervāta jauno grāmatu – ceļvedi ekspozīcijā “CEĻĀ UZ LATVIJAS VALSTI. KLAUŠINIEKS. SAIMNIEKS. PILSONIS”. Grāmatā apkopoti teksti un attēli, kas atspoguļo latviešu tautas ceļu 19. gadsimtā līdz valsts dibināšanai 1918. gadā.  Grāmatā ietverti 4 QR kodi, kuros atradīsiet ar informāciju bagātas Turaidas muzejrezervāta digitālās programmas - “Atmoda”; “Tehniskā un sociālā modernizācija”; “Izglītība” un “Latvijas Republika pēc Neatkarības kara”. Grāmata var būt noderīgs izziņas avots mācību procesā gan skolotājiem, gan skolēniem.

Īstu latvieti nekas nespēj raksturot labāk par maizes klaipu. Maize simbolizē cilvēka pārticību, – latviešiem tā ir arī tradīciju un kultūras simbols, tieši tāpēc Turaidas saimnieces solījušas sarūpēt mājās izceptu maizi.

Programma

Plkst. 10.00 satikšanās KLAUŠINIEKU MĀJĀ

Plkst. 10.00 – 10.30 sirsnīgas sarunas pie kafijas tases un maizītēm

Plkst. 10.30 – 12.00 iepazīšanās ar ekspozīciju “Ceļā uz Latvijas valsti. Klaušinieks. Saimnieks. Pilsonis”, spēles, darbnīcas un ieskats izglītojošajās programmās

Plkst. 12.00 – 12.30 kafijas pauze

Plkst. 12.30 – 13.30 iepazīšanās ar ekspozīciju TURAIDAS PAGASTA MAGAZĪNĀ – “Turaidas muzejrezervāts laikā un telpā”

Plkst. 13.30 – 14.00 diskusijas, informācija par Turaidas muzejrezervāta pasākumiem 2024.gadā, iepazīšanās ar konkursam “Logo mets pasākumu ciklam “Turaidas pilij 810”” iesniegtajiem darbiem, to vērtēšana

Laipni lūgti!

Dalība, iepriekš piesakoties pa tālruni 29384512 vai e-pastu: info@turaida-muzejs.lv

    Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Aktuāli, Jaunumi, Jaunumi  

Turaidas muzejrezervāts