Turaidas
muzejrezervāts

Sestdien Turaidā skatāmas padomju laika automašīnas


Sestdien, 24. septembrī no plkst. 15.30 līdz 16.30 Turaidas muzejrezervāta teritorijā būs apskatāmas Antīko automobiļu kluba Padomju Tehnikas sekcijas Padomju laika automašīnas, kas šajā dienā dosies sezonas noslēguma braucienā “Zelta Rudens 2016”.

Kā informēja Antīko automobiļu kluba Padomju Tehnikas sekcijas valdes loceklis Ainārs Indriksons, braucienā piedalīsies 37 ekipāžas. Interesantākie auto būs vecā Latvija RAF 977, kādas saglabājušās un braucošas vairs ir tikai trīs eksemplāri. Būs apskatāmi Moskvich 400 un 401, tautā sauktie “Kārlīši”, vēl jāpiemin retais Volgas modelis GAZ 22, pirmais Volgas pikaps, kurš arī ir reti sastopams un ir kolekcionāru iekāres objekts.

Seno spēkratu autobrauciena maršruts vedīs no Rīgas uz Vidzemi – Mori, Turaidu, Siguldu un Lilasti.

Padomju automašīnu parāde Turaidas muzejrezervātā jau notikusi arī 2010. gadā un 2013. gadā, kad tā piesaistīja apmeklētāju lielu interesi.

Antīko automobiļu klubs dibināts 1972. gadā ar mērķi popularizēt auto un moto tehnikas vēsturi, kā arī apvienot seno braucamrīku entuziastus, kas atrod un restaurē interesantākos Latvijā un citās valstīs ražotos senos spēkratus kā tehnikas kultūrvēsturiskas vērtības. Nu jau vairākus gadus Antīko automobiļu kluba paspārnē aktīvi darbojās Padomju tehnikas sekcija, kas regulāri rīko un piedalās dažādos seno spēkratu salidojumos, rallijos un citās aktivitātēs gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

    Aktuāli, Jaunumi, Pasākumi  

Turaidas muzejrezervāts