Turaidas
muzejrezervāts

Turaidas muzerezervāta direktore – viena no 100 Madonas novada personībām


IMG_044922. janvārī Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejā tika atklāta virtuālā ekspozīcija “100 Madonas novada personības”. Nozīmīgās personības, par kurām vēstīts ekspozīcijā, ir dzimušas, dzīvojušas vai darbojušās Madonas novadā laikā no 1918. gada līdz 2018. gadam, nesušas Madonas vārdu Latvijā un ārpus valsts robežām. Tie ir mākslinieki, politiskie un sabiedriskie un kultūras darbinieki, zinātnieki, skolotāji un literāti, mūziķi un aktieri, sportisti u.c. jomu pārstāvji. Viņu vidū ir arī Turaidas muzejrezervāta direktore Anna Jurkāne.

 Virtuālā ekspozīcija “100 Madonas novada personības” veidota kā ceļojums laikā, kas iepazīstina un atgādina par ievērojamām un radošām Madonas novadā dzimušām personībām.

Izstādes atklāšanā piedalījās arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kurš ir Madonas novadnieks, aicinot: “Šodien Madonā mēs godinām personības, kuras ar savu darbu ir veidojušas Madonas novadu un stiprinājušas mūsu valsti. Tie ir cilvēki, kuri ir mums apkārt. Ieraudzīsim viņus un leposimies ar viņiem”.

    Aktuāli, Jaunumi, Latvijai 100  

Turaidas muzejrezervāts